3 mei 2017 | Nieuws

De Horeca Academie heeft op 11 april 2017 bezoek gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Bussemaker nam een kijkje in de keuken en maakte kennis met een aantal leerlingen van diverse horeca opleidingen.   Leerlingen van de opleiding Horeca Ondernemer Manager kregen de gelegenheid om hun plannen voor het starten van een horecaonderneming te pitchen. De groep lanceerde een plan voor een modern restaurant gebaseerd op de klassieke Franse keuken. De minister stelde meteen een kritische vraag of de sausen niet te vet zijn voor de huidige tijd.

Er werden discussies gevoerd over de vernieuwende aanpak van de Horeca Academie voor beroepsonderwijs aan volwassenen. Minister Bussemaker stond als eerste in de keuken en sprak diverse leerlingen aan. Daarna volgde  het diner, dit was uiteraard ook bereid door de leerlingen.

Een leven lang leren, in de Horeca doen we het al

De regering in Nederland wil een leven lang leren stimuleren. Hierbij hoort dat er passend en aantrekkelijk onderwijs is voor volwassenen. De Horeca Academie biedt dit en gelooft in een leven lang leren en dan vooral leren door te doen. De opleidingen van De Horeca Academie zijn praktijkgericht, lessen worden verzorgd door vakmensen, de klassen zijn klein en de leeftijden van de deelnemers lopen behoorlijk uiteen. Wat de deelnemers met elkaar gemeen hebben is dat zij vaak erg gemotiveerd zijn om  te leren. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker hield  aan het eind van het diner een toespraak.  “Het is mooi om te zien wat voor een geweldige school hier gemaakt is door de initiatiefnemers en de vakmensen maar vooral door de deelnemers. Ik ben hier vandaag weer geïnspireerd en heb gezien hoe belangrijk het is dat we echt veel aandacht besteden aan het creëren van beroepsonderwijs dat volwassen aanspreekt.”