23 december 2016 | Nieuws

Op donderdag 22 december 2016,  waren er 70 leden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij het beroemde Horeca Academie kerstdiner. Minister Bussemaker ( OC&W) schoof ook aan en heeft direct een kijkje in de keuken genomen. Leuk om te zien dat de minister gelijk in gesprek ging met een aantal van onze leerlingen.

“Waarom kies je voor de Horeca Academie?” was één van de vragen die naar voren is gekomen tijdens het gesprek. Veel van de leerlingen van de Horeca Academie zijn namelijk wat ouder dan reguliere mbo studenten. Sommigen hebben al andere studies gedaan en wel of niet afgerond of zelfs een volledige carrière achter de rug. De Horeca Academie is een plek waar studenten van alle verschillende leeftijden en achtergronden bij elkaar komen. De antwoorden die Minister Bussemaker kreeg waren zeer uiteenlopend:

‘Ik ben op de Horeca Academie pas echt op mijn plek. Na vele andere scholen en opleidingen, weet ik dat ik hier voor vol word aangezien.”

“Ik ben eigenlijk naar de Horeca Academie gegaan om een tussenjaar te vullen, maar heb toen bij de Horeca Academie echt passie voor het koksvak ontwikkeld.”

Antwoorden waar de Horeca Academie trots op mag zijn. De visie en de manier van mbo onderwijs is vooral toegespitst op het vak en de wensen van de leerlingen. Een visie waar de Horeca Academie graag nog een keer met Minister Bussemaker over in gesprek gaat.