12 oktober 2016 | Nieuws

Dit schooljaar hebben wij de opleidingen aan de Horeca Academie opnieuw verbeterd! De leerlingen mogen tijdens hun schooljaar namelijk kiezen om een aantal speciale lessen te volgen. De keuzedelen. Voorbeelden hiervan zijn: Eetcultuur en -wensen, Duurzaamheid in het beroep en Wijnkennis. Deze week hebben de  leerlingen aan deze lessen deelgenomen.

Afgelopen dinsdag was de ‘wijnkennisles’. Tijdens deze les leren de koks over verschillende druiven, geur, kleur en afdronk. Welke wijn past bij welk gerecht en waarom? Dus daar mocht flink geproefd maar uiteraard ook uitgespuugd worden.

Vandaag stond ‘duurzaamheid in het beroep’ op de agenda. Hiervoor zijn de leerling koks uitgerukt naar restaurant InSTOCK en naar Koppert Cress in het Westland. Bij InSTOCK ligt de focus op voedselverspilling en hoe je als chef deze zo veel mogelijk tegen kan gaan. Het streven van InSTOCK  is om voor 80% tot 100% gebruik te maken van producten die anders verspild waren. Tot nu toe is dit altijd gelukt. Hierbij werken ze samen met verschillende leveranciers. Er wordt uitgelegd hoe je creatief om kan gaan met dit landelijke probleem. Voor onze leerlingen is het heel erg belangrijk dat zij hier in de toekomst ook bewust mee om gaan.

Na het bezoek aan InSTOCK zijn de leerlingen doorgereisd naar het mooie groene Westland voor een bezoek aan Koppert Cress. Voor wie Kopper Cress nog niet kent, dit zijn de telers van die kleine bijzondere kiemplantjes die je vaak op hoogstaande culinaire gerechten ziet.  Net als vele topchefs werken wij bij de Horeca Academie heel graag met dit prachtig product en we zijn daarom maar al te enthousiast om onze leerlingen hiernaartoe te nemen.

Morgen is er een les over Eetcultuur en -wensen. Wij hebben voor deze speciale les gezellige mensen uitgenodigd met een bepaald geloof of dieetwens. Tijdens een ‘speeddate sessie’,  krijgen de leerlingen inzicht in de wensen behorend bij de verschillenden culturen/ geloven. Na de ‘speeddate’ gaan de koks aan de slag in de keuken om direct het geleerde in praktijk te brengen.

Benieuwd of een opleiding aan de Horeca Academie iets voor jou is? Kom naar onze open dag op 24 oktober of volg een gratis proefles.