Het zat er al vroeg in dat ik de horeca in wilde; als kleine meid kwam ik al met mijn ouders en broer veel in familiehotel ‘Tante Sien’ in Twente. Heerlijk knus bij de open haard, kwalitatief goed eten en heel goed gastheerschap. Elke keer weer was het genieten. Ik heb toen gezegd dat ik later ook mijn eigen familiehotel wilde hebben.

Zo ver is het echter niet gekomen, want aan het eind van mijn opleiding aan de Middelbare Hotelschool in Den Haag, heb ik stage gelopen in datzelfde familiehotel. Toen kwam het besef pas echt dat het 24/7 werken was als eigenaar. Theorie en praktijk verschilt dus echt wel van elkaar. In al die jaren daarna heb ik gewerkt in vele verschillende segmenten van de horeca. Van evenementenlocaties, via verschillende restaurants, veelal in vijf sterren hotels en bij een opstartend en vervolgens failliet verklaard horecabedrijf, tot aan bedrijfs-en universiteitscatering.

Nu, vijftien jaar later, wil ik heel graag wat doen met al die kennis en ervaring die ik mijzelf eigen heb gemaakt. De Horeca Academie kwam op mijn pad: de gastheren en gastvrouwen van de toekomst opleiden, op praktijkgerichte wijze en in kleine groepen. Dit leek mij de ideale vervolgstap in mijn carrière. En tot op de dag van vandaag heb ik totaal geen spijt van deze sprong in het diepe.

 

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten

De Horeca Academie op Facebook

Volg Horeca Academie op Facebook