Jij wilt je graag verdiepen in foodpairing en smaak theorieën en aan de top staan van jouw culinaire talentontwikkeling. Jouw droom is om als chef het hoogste niveau te behalen.
Ben jij gemaakt voor onze Topklas?
In onze Topklas volg jij de opleiding Gespecialiseerd Kok niveau 4. Dit is een officieel erkende mbo niveau 4 BBL opleiding. Deze opleiding duurt één jaar en staat volledig in het teken van ontwikkeling in de keuken. Denk hierbij aan ontwikkeling van menu’s, gerechten, verbeteren van recepturen en de ontwikkelingen binnen onze huidige eetcultuur (volgens de principes van Dutch Cuisine). Jij gaat jouw vaktechnieken naar een hoger niveau tillen. Dit doe je door veel te oefenen tijdens onze praktijklessen. Je leert ook nieuwe skills tijdens onze speciaal geselecteerde masterclasses.
Ben jij die nieuwe sterrenchef?
De Topklas
De mbo niveau 4 opleiding Gespecialiseerd kok duurt één jaar. De opleiding bestaat uit 33 lesdagen. Je hebt bij BBL opleidingen altijd één dag in de week praktijkles op de Horeca Academie en de rest van de tijd werk jij in een leerbedrijf. Tijdens de opleiding heb je drie verschillende soorten lessen:
Bij de Horeca Academie werken wij volgens de principes van Dutch Cuisine. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak gezond en verantwoord koken en eten op basis van 5 principes (cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde). Dutch Cuisine staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrijdenken, pragmatisme en eenvoud. De principes van de Dutch Cuisine zijn een rode draad in al onze opleidingen.
Meer over Dutch Cuisine– lees het manifest.
Onderwerpen tijdens de les zijn:
Masterclasses:
Lessen zijn verdeeld onder: Vaktechniek, Kooklab en Restaurant. Je werkt in elk thema naar de restaurantles toe, beginnend bij de les vaktechniek.
Vaktechniek les
Bij de vaktechniek bedenk en ontwikkel je het menu voor in de restaurantles. Hierbij hoort, creativiteit, innovatie en achtergrondkennis. Je gaat je in deze les ook bezig houden met het calculeren van het menu en het uitwerken van het kwaliteitsplan van je producten en goederen.
Kooklab
Tijdens de kooklab les ga je de recepturen uittesten en optimaliseren en controleer en test je of je bestellijsten kloppen bij het aantal gasten.
Restaurantles
In de restaurantles bereid je je voor op de restaurantavond en ga je uiteindelijk het menu koken voor gasten.
Deze opleiding start in januari 2023
Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek een rondleiding op onze locatie in Den Haag*
Klik hier om een afspraak te maken
*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne of Maarten.
Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.
Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.