Koken kruipt in je bloed en gaat nooit meer weg. Zo ook bij mij.
Als klein meisje stond ik al in de keuken bij mijn moeder en met koken, bakken en allerhande klusjes in de keuken hielp ik mijn moeder en de liefde voor het koken heb ik van haar geërfd, niet van mijn vader, die kwam niet verder dan het koken van een ei.
Waar het bij koken om gaat is dat je plezier hebt om het te doen en koken is voor mij ontspanning en kan ik mijn energie hier in kwijt, de liefde voor het koken zie ik ook bij de studenten terug.

Buiten het lesgeven om, geef ik veel kookworkshops op verschillende locaties, ben ik examinator voor kok en ZWK, geef kookdemo’s voor apparatuur en kookdemo’s voor mensen die slachtmachines ontwerpen voor pluimvee. Ook vul ik gaten op in bedrijven of instellingen die even een extra handje nodig hebben.
Mijn moestuin is mijn andere passie. Mijn eigen groenten en fruit kweken is altijd een grote wens geweest en sinds eind 2015 heb ik een eigen tuin van 20×20 meter, met een kas erop. Een mooie leerschool, ook voor mij.
Het doorgeven van kennis is een van de belangrijkste dingen op de Horeca Academie. Door de studenten te motiveren, stimuleer ik ze om het beste uit zichzelf te halen en dat lukt ze prima!
Wat gaat goed en wat kan beter, dat is een van mijn motto’s. Je moet jezelf altijd kunnen verbeteren in wat je doet en wat je nog in je mogelijkheden hebt. En onthoud wat Pippi Langkous zei: “ Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

 

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten