Mijn naam is John de Vreede en per 1 november 2022 als docent/mentor voor de opleidingen HOM en LGK verbonden aan de Horeca-academie. Sinds dat ik in 1991 stage liep in het Kurhaus hotel wist ik het, dit is het wereldje waarin ik thuishoor. Werken op plekken waar gasten tijdelijk verblijven maar ik als onderdeel van de organisatie dag in dag uit naar terug mag, maakt mij blij. Het basisprincipe “gastenverwachtingen waarmaken, liever overtreffen” is mij onder de huid gaan zitten. Na 15 jaar met de spreekwoordelijke poten in de klei te hebben gestaan ben ik in aanraking gekomen met onderwijs. Vanuit mijn toenmalige functie Maître de Hotel ben ik uitgenodigd een gastcollege te geven aan Hoge Hotelschool studenten. Dit was leuk, de studenten zijn leuk, de docenten die ik daarbij ontmoette waren leuk, de sfeer zoals ik die ooit zelf als student op de hotelschool ervaren heb bestond nog steeds en daar wilde ik best vaker onderdeel van zijn. Lang verhaal kort…, in 2006 ben ik parttime docent geworden en al in 2007 werd dat fulltime. Naast het docent zijn vind ik het ook heel leuk om als studiecoach actief te zijn. Zoals dat gaat in een loopbaan, is er wel eens behoefte aan een nieuwe inspirerende omgeving en heb deze gevonden bij de Horeca-academie.
Samen met de studenten gaan we verwachtingen waarmaken, liever overtreffen!

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten