5 juli 2018 | Nieuws

Afgelopen maandag 2 juli 2018, hebben vier ex-gedetineerde vrouwen met gepaste trots hun Horeca Academie diploma in ontvangst genomen. Drie van hen zijn opgeleid als kok en één van hen heeft de opleiding Gastheer/ Gastvrouw afgerond. Deze praktijkgerichte opleidingen zijn in BBL-vorm, het Horeca Academie Branchediploma op mbo niveau 2.

De deelnemers werkten tijdens hun opleiding allemaal in restaurant Rebelz aan de Rotte, maar zijn klaar om hun vleugels uit te slaan en ergens een goede baan te vinden in de Horeca. En die zijn er genoeg. Op deze manier komen er bij Rebelz aan de Rotte weer nieuwe plekken vrij om mensen via een leer-werk-traject op te leiden.

Rebelz aan de Rotte is een project van Stichting Back on Trek. Deze stichting  begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om deze duurzaam te overbruggen. Door selectie, opleiding en begeleiding wordt al vanaf 2014 een aantal ex-gedetineerde vrouwen aan een opleiding en een baan geholpen.

Dat dit in een Horeca-omgeving het beste bleek te werken was reden voor Karin Nijman van stichting Back on Trek om een eerste eigen Horeca onderneming op te richten. Klaasjan Krook wilde een onderneming starten die maatschappelijke verantwoordelijkheid echt onderdeel van de opzet kon laten zijn. Samen hebben zij hun droom vorm gegeven met Rebelz aan de Rotte. De kleinschalige en praktijkgerichte lesmethode van de Horeca Academie sluit goed aan bij de visie van Karin Nijman en Klaasjan Krook. Van detentie naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Via een restaurant dat echt iets bijzonders biedt.

Sinds april 2018 runt stichting Back on Track ook een terras in Nieuwersluis, Rebelz in de Kampioen (tegenover de penitentiaire instelling). Vanaf oktober 2018 opent er een restaurant in de Haagse Binckhorst met dezelfde doelstelling.

 

Meer informatie zie: https://www.rebelzaanderotte.nl

fotograaf: Eugene C. Daams