5 april 2018 | Nieuws

Bij de Horeca Academie geven wij onze deelnemers graag iets extra’s. Afgelopen dinsdag was dit een Masterclass van chef-kok Gijs Kemmeren van Herberg de Kop van t’ Land. Deelname aan deze masterclass is altijd een vrijwillige inschrijving en geen verplichte les. Wij vinden het daarom ook erg leuk om te zien dat er zo veel geïnteresseerde deelnemers zijn op dit soort dagen. Niet veel scholen kunnen zeggen dat hun studenten op hun vrije dag naar een extra les komen. Bij de Horeca Academie gebeurt dit regelmatig.

Tijdens deze Masterclass van Gijs van Kemmeren, leren de deelnemers 100% te koken met groenten. Een belangrijk thema van deze les is: ‘no-waste’ en dus het ‘volledig verwaarden’ van het product. Dit betekent dat je alles van één product gebruikt, van de schil tot de steel.

Aan het begin van de masterclass demonstreert chef-kok Gijs Kemmeren zonder moeite een aantal inspirerende gerechten van 100% groenten. Door middel van het gebruik van verschillende technieken, kan je een product optimaal benutten. Daarna gaan de deelnemers in groepjes zelf aan de slag met slechts één product. Er zijn prachtige gerechten bereid met alleen het volledige gebruik van bijvoorbeeld één knolselderij, één koolraap of één aubergine. Technieken die hiervoor worden gebruikt, zijn: pekelen, roken, fermenteren, vriezen.

Wat een waardevolle Masterclass. Wij zijn blij dat wij onze deelnemers hebben kunnen inspireren met deze prachtige les van Gijs van Kemmeren.