Cursus Professioneel Koken

De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start deze lente met de Spring School cursus professioneel koken.

Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.

Direct inschrijven
Maximaal 12 personen
€1.100,- (€390,- per losse module)
3 weken Spring School
Certificaat

Cursus Professioneel Koken 

Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat uit 3 weken. Je hebt 3 dagen per week les. Het programma staat op deze pagina.  Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je mag er ook voor kiezen om maar één of twee weken aan te sluiten.

Voor wie?

  • Iedereen die deze lente intensief aan de slag wil gaan met basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten.
  • Ideaal voor studenten die willen starten met de officiële opleiding Basiskok niveau 2 en nog geen ervaring hebben in de professionele keuken.
  • Om je te oriënteren om te kijken of een opleiding aan de Horeca Academie iets voor jou is.
  • Als je de opleiding Keuken Assistent niveau 1 of de Kook Clinic hebt afgerond en meer verdieping wenst.
  • Als je de opleiding Basiskok niveau 2 volgt en extra wilt oefenen in de lente, kan de Spring School een goede bijspijker cursus zijn.

Voor deze cursus hoef je nog niet te werken in de horeca.

Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.

Verzorging
De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.

Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven les op de Spring School. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise.

Een lesdag is van 13:00 uur tot 19:00 uur als volgt opgebouwd:

13:00 uur Keek op de week
13:15 uur: producten en gereedschap
14:00 uur: Theorie
15:00 uur: Oefenen met technieken
15:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
18:00 uur: Proeven en opruimen
18:30 uur: Evalueren en vooruitkijken
19:00 uur: Afronding

Programma Cursus Professioneel Koken:

Een lesdag duurt van 13:00 uur tot  19:00 uur. Wij raden je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandeld. Vanwege een aantal feestdagen variëren de lesdagen (maandag, dinsdag, woensdag of donderdag)

Week 1: dinsdag 6 april, woensdag 7 april, donderdag 8 april

  • Voorgerechten & Basistechnieken
  • Bouillon, Soepen, Menuleer, Dutch Cuisine
  • Uitleg messen, materialen

Week 2: maandag 26 april, woensdag 28 april, donderdag 29 april

  • Hoofdgerechten & Basistechnieken
  • Vis, vlees, vegetarisch
  • Lente groenten, zaden, zeewier en meer

Week 3: maandag 3 mei, dinsdag 4 mei, donderdag 6 mei

  • Patisserie
  • Brood en ijsbereiding
  • Kaasplateau


Welke technieken komen aan bod?

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken
  • Uitbenen (vlees) en opdelen
  • IJs maken
  • Vis fileren
  • Uitbenen (gevogelte)
  • Bavarois maken

Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.

Kosten

Wanneer je het volledige (3 weken) programma volgt, is de investering €1100- (€366 per week). Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €390,-.  Tijdens de les draag je kokskleding van de Horeca Academie (broek, buis en schort). De totale kosten van dit kleding pakket zijn €64,95.

Bel me terug
Inschrijven
Meer info

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.

Bel me terug

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Den Haag
  • Kalender Professioneel koken

    De Spring School cursus start op 6 april. Je mag zelf kiezen hoeveel modules (weken) je de cursus volgt. Bij je inschrijving kun je precies aangeven welke weken je wilt volgen.

    6 april 2021
    Inschrijven

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten