Zelfstandig Werkend Kok (2 jaar)

Jij gaat direct voor het diploma Zelfstandig Werkend Kok.

Je bent ambitieus om souschef te worden of de chef. Meer skills technieken en bereidingen wil je leren tijdens deze opleiding. Je haalt in twee jaar het diploma Zelfstandig Werkend Kok. Start direct met de opleiding.

Direct inschrijven
Den Haag en Houten
Max. 14 personen
Direct starten
Officieel diploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma Zelfstandig Werkend Kok niveau 3, dit is een officieel mbo diploma. Je gaat één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij je leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab de week daarop heb je een verdiepingsles.

 

Deze opleiding volgt je als je direct voor jouw diploma Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 wilt gaan. Deze opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar leer de je de basis van het professionele koks vak. Je volgt de lessen bij de opleiding Basiskok niveau 2. De dag van de restaurant les begint met de product tafel, alle inkoop ligt dan op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en je collega-studenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Daarna ga je aan de slag in de keuken en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten voor de gasten. In tweetallen bereid je het drie-gangen menu voor.

De dag van de kook-lab begint met vakken Engels of Nederlands en rekenen. De studieopdrachten kun je thuis online maken, je hoeft dus geen boeken aan te schaffen. De rest van de dag ben je actief bezig in het kooklab, hier wordt het vak helemaal uitgediept. Experimenten en onderzoeken met producten en gastlessen van ervaren chef koks. Je leert meer technieken, denk aan: konfijten, ijs bereiden, patisserie, big green egg, moleculair koken, slow-cooking.

Tijdens de verdiepings-les ga je iets dieper in op belangrijke onderwerpen die iets theoretischer van aard zijn. Denk hierbij aan allergenen en HACCP. Ook op deze dag ga je praktisch met deze onderwerpen aan de slag.

De indeling van het tweede jaar zit hetzelfde in elkaar. De focus zal in dit jaar meer zijn op kostprijsberekening, inkoop, keukenmanagement en leidinggeven.

Welke onderwerpen komen er in het eerste jaar aan bod?

    • Kook- en bereidingstechnieken
    • Warenkennis
    • No-waste
    • HACCP basis
    • Plannen en organiseren
    • Maken van Mise-en-place
    • Samenwerken
    • Keuken inrichting en –organisatie
    • Opmaak van gerechten

Welke onderwerpen komen er in het tweede jaar aan bod

      • Verdieping Kook- en bereidingstechnieken
      • Uitbreiding warenkennis
      • HACCp vervolg
      • Leidinggeven
      • Financieel management
      • Keuken en beleid
      • Innoveren en creëren
      • Basis Moleculaire gastronomie
      • Patisserie
      • IJsbereiding

Voor wie?

    • Je hebt ambitie.
    • Jij wilt Zelfstandig Werkend Kok worden
    • Jij hebt nog geen diploma Basiskok niveau 2
    • Je wilt de leiding nemen.
    • Je wilt later een eigen zaak.
    • Voor alle leeftijden.
Inschrijven
Bel me terug
Brochure

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul hieronder je naam en adresgegevens in, dan sturen we je de brochure toe.

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Gratis Proefles

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten

De Horeca Academie op Facebook

Volg Horeca Academie op Facebook