De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start met de cursus professioneel koken.
Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.
Cursus Professioneel Koken
Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat uit 3 weken. Je hebt 3 dagen per week les. Het programma staat op deze pagina. Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je mag er ook voor kiezen om maar één of twee weken aan te sluiten.
Voor wie?
Voor deze cursus hoef je nog niet te werken in de horeca.
Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.
Verzorging
De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.
Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven les op de Summer School. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise.
Een lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 (+lunch verzorgd door ons) uur als volgt opgebouwd:
(bekijk de kalender voor de startdata van de trainingsweken)
10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Lunch
13:00 Oefenen met technieken
14:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
17.00 uur: Evalueren en vooruitkijken
Programma Cursus Professioneel Koken:
Wekelijks zijn de lesdagen op dinsdag, woensdag en donderdag. Een lesdag duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur. Wij raden je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandelt.
Let op: Deze cursus zit erg snel vol. Wil je je aanmelden voor onze Summer school? Zorg dat je er snel bij bent!
Week 1: drie dagen
Lesdagen: dinsdag, woensdag en donderdag
Week 2: drie dagen
Lesdagen: dinsdag, woensdag en donderdag
Week 3: drie dagen
Lesdagen: dinsdag, woensdag en donderdag
Welke technieken komen aan bod?
Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.
Kosten
Wanneer je het volledige (3 weken) programma volgt, is de investering €1.575,- . Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €549,-. Betaling gaat via Ideal.
Bij je inschrijving vink je aan hoeveel en welke weken je graag wilt volgen. Wil je meer weten over onze annuleringsvoorwaarden? Die vind je hier.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.
Meld je aan!