Cursus Professioneel Koken

De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start aankomende winter met de Winter School cursus professioneel koken.

Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.

Direct inschrijven
Maximaal 12 personen
€1.275 (of €450 per losse module)
3 weken Winter School
Certificaat

Cursus Professioneel Koken 

Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat uit 3 weken. Je hebt 3 dagen per week les. Het programma staat op deze pagina.  Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je mag er ook voor kiezen om maar één of twee weken aan te sluiten.

Voor wie?

  • Voor de enthousiaste thuiskok die het professioneel wil aanpakken.
  • Iedereen die aankomende winter intensief aan de slag wil gaan met basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten.
  • Ideaal voor studenten die willen starten met de officiële opleiding Basiskok niveau 2 en nog geen ervaring hebben in de professionele keuken.
  • Om je te oriënteren om te kijken of een opleiding aan de Horeca Academie iets voor jou is.
  • Als je de opleiding Keuken Assistent niveau 1 of de Kook Clinic hebt afgerond en meer verdieping wenst.
  • Als je de opleiding Basiskok niveau 2 volgt en extra wilt oefenen, kan de Winter School een goede bijspijker cursus zijn.

Voor deze cursus hoef je nog niet te werken in de horeca.

Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.

Verzorging
De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.

Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven les op de Winter School. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise.

Een lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 (+lunch verzorgd door ons) uur als volgt opgebouwd:

10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Lunch

13:00 Oefenen met technieken
14:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
17.00 uur: Evalueren en vooruitkijken

Programma Cursus Professioneel Koken:

Een lesdag duurt van 10:00 uur tot  17:00 uur. Wij raden je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandelt.

Week 1: drie dagen (dinsdag, woensdag & donderdag (28 december – 30 december 2021)

  • Basistechnieken en voorgerechten
  • Bouillon, Soepen, Menuleer, Dutch Cuisine
  • Uitleg messen, materialen

Week 2: drie dagen (dinsdag, woensdag & donderdag (4 januari – 6 januari 2022)

  • Basistechnieken & hoofdgerecht
  • Vis, vlees, vegetarisch
  • Winter groenten en meer

Week 3: drie dagen (dinsdag, woensdag & donderdag (11 januari – 13 januari 2022)

  • Patisserie
  • Brood en ijsbereiding
  • Kaasplateau


Welke technieken komen aan bod?

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken
  • Uitbenen (vlees) en opdelen
  • IJs maken
  • Vis fileren
  • Uitbenen (gevogelte)
  • Bavarois maken

Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.

Kosten

Wanneer je het volledige (3 weken) programma volgt, is de investering €1.275,- (€425,-per week). Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €450,-. Tijdens de les draag je kokskleding van de Horeca Academie (broek, buis en schort). De totale kosten van dit kleding pakket zijn €85,00.

Bel me terug
Inschrijven
Meer info

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.

Bel me terug

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Den Haag
  • Kalender Professioneel koken

    Reserveer alvast een plekje voor de Winter school.
    De data van de weken zijn als volgt:

    week 1: 28 dec – 30 dec 2021
    week 2: 4 jan – 6 jan 2022
    week 3: 11 jan – 13 jan 2022

    Je mag zelf kiezen hoeveel modules (weken) je de cursus volgt. Bij je inschrijving kun je precies aangeven welke weken je wilt volgen.

    28 december 2021
    Den Haag
    Inschrijven

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten