Basiskok

Tijdens de opleiding Basiskok leer je koken in de praktijk.

Houd jij van koken en wil jij deze liefde voor het vak verder ontwikkelen? Je leert tijdens deze opleiding de basis van het koksvak van professionals. Op de Horeca Academie wordt de lesdag altijd gebruikt voor de praktijk.

Direct inschrijven Gratis brochure
1 jaar
Max. 14 personen
Direct starten
MBO CREBO 25180

Hoe zien lesdagen er uit?

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo niveau 2 diploma crebonummer: 25180. Je gaat tijdens de opleiding Basiskok één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab de week daarop heb je een verdiepings-les.

De lesdag van de restaurantkeuken begint met de herkenningstafel. Producten die op dat moment bij het seizoensgerichte thema horen, liggen op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en medestudenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Je leert of een product de juiste kwaliteit heeft en hoe je het product het beste kan bewaren. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van het 3-gangenmenu voor de gasten in het opleidingsrestaurant.

Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert hoe je met respect omgaat met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om bij elk 3-gangenmenu een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom zijn onze menu’s innovatief en vernieuwend.

De dag van het kooklab begint met een blok van 2 uur Engels of Nederlands en rekenen. De studieopdrachten maak je thuis. Je hoeft dus geen boeken aan te schaffen. Daarna ben je in het kook-lab om alles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt. Dus hoe je gevogelte plukt, bladerdeeg tourneert of bonbons maakt. Je kookt op de kook-lab dag niet voor gasten. In het kooklab proef je alles zelf.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • No-waste
  • HACCP basis
  • Plannen en organiseren
  • Maken van Mise-en-place
  • Samenwerken
  • Keuken inrichting en –organisatie
  • Opmaak van gerechten

Horeca Academie-starten in de horeca-basiskok

Voor wie?

  • Je hebt minimaal een VMBO diploma of haalt het niveau van MBO niveau 2 via een intaketoets (vraag ons naar de mogelijkheden).
  • Je bent of kunt aan de slag bij een erkend leerbedrijf.
  • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
  • je bent 16 jaar of ouder.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Minimaal 20 contracturen in je leerbedrijf
  • Een leerbedrijf met leermeester die beide ingeschreven staan bij SBB
  • Een halve dag zelfstudie per week voor de theorie, portfolio-opdrachten en het voorbereiden op toetsen
  • Uitvoeren van opdrachten en technieken in het leerbedrijf vanuit een Horeca Academie receptenboek en aftekenboek

Wat heb je nodig?

  • Een messenset
  • Een laptop of computer
  • Veiligheidsschoenen voor in de keuken met antislip-zool

Investering

De opleidingskosten vind je in onze brochure. Vraag de brochure —> hier aan.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek  een rondleiding op onze locatie in Den Haag*

Klik hier om een afspraak te maken 

*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne of Maarten.

    •  
    •  
Inschrijven
Bel me terug
Brochure Basiskok

Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Brochure aanvragen Basiskok

Brochure Basiskok

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Amsterdam
  • Horeca Academie Den Haag
  • Horeca Academie Houten
  • Horeca Academie Zwolle
  • Horeca kalender

    Testimonial

    Benjamin
    "Zonder Deze Opleiding Zou Ik Mijn Werk Niet Zo Goed Kunnen Doen Als Ik Nu Doe!"

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten