Basiskok

Tijdens de opleiding Basiskok leer je koken in de praktijk.

Houd jij van koken en wil jij deze liefde voor het vak verder ontwikkelen? Je leert tijdens deze opleiding de basis van het koksvak van professionals. Op de Horeca Academie wordt de lesdag ook altijd gebruikt voor de praktijk.

Direct inschrijven
Den Haag en Houten
Max. 14 personen
Direct starten
Officieel diploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo niveau 2 diploma. Je gaat tijdens de opleiding Basiskok één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab de week daarop heb je een verdiepings-les. 

De lesdag van de restaurantkeuken begint met de herkenningstafel. Producten die op dat moment bij het seizoensgerichte thema horen, liggen op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en medestudenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Je leert of een product de juiste kwaliteit heeft en hoe je het product het beste kan bewaren. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van het 3-gangenmenu voor de gasten in het opleidingsrestaurant.

Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert hoe je met respect omgaat met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om bij elk 3-gangenmenu een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom zijn onze menu’s innovatief en vernieuwend.

 

De dag van het kooklab begint met een blok van 2 uur Engels of Nederlands en rekenen. De studieopdrachten maak je thuis online. Je hoeft dus geen boeken aan te schaffen. Daarna ben je in het kook-lab om álles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt. Dus hoe je gevogelte plukt, bladerdeeg tourneert of bonbons maakt. Je kookt op de kook-lab dag niet voor gasten. In het kooklab proef je alles zelf.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Kook- en bereidingstechnieken
 • Warenkennis
 • No-waste
 • HACCP basis
 • Plannen en organiseren
 • Maken van Mise-en-place
 • Samenwerken
 • Keuken inrichting en –organisatie
 • Opmaak van gerechten

Horeca Academie-starten in de horeca-basiskok

Voor wie?

 • Je hebt minimaal een VMBO diploma of haalt het niveau van MBO niveau 2 via een intaketoets (vraag ons naar de mogelijkheden).
 • Je bent of kunt aan de slag bij een erkend leerbedrijf.
 • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
 • je bent 16 jaar of ouder.
Inschrijven
Bel me terug
Brochure

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul hieronder je naam en adresgegevens in, dan sturen we je de brochure toe.

 • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Horeca kalender

Dit is een BBL opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week bij ons naar school gaat en de rest van de tijd aan het werk bent in een erkend leerbedrijf.

Als je een erkend leerbedrijf hebt gevonden waar je aan het werk kan, kun je met de opleiding starten. Je kan daarom bij ons op elk moment van het jaar instromen.

Deze opleiding vindt op beide locaties van de Horeca Academie plaats, namelijk in Den Haag én vanaf september 2019 ook in Houten.

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten

De Horeca Academie op Facebook

Volg Horeca Academie op Facebook