Basiskok

Tijdens de opleiding Basiskok leer je ambachtelijk koken in de praktijk.

Houd jij van lekker koken en wil jij deze liefde voor het vak verder ontwikkelen? Je leert tijdens deze opleiding de basis van het koksvak op een praktijkgerichte en professionele manier. Op de Horeca Academie wordt de lesdag altijd gebruikt voor de praktijk. Je werkt tijdens de opleiding Basiskok als leerlingkok in een leerbedrijf.

Direct inschrijven
Max. 14 personen
Op aanvraag
Direct starten
Officieel diploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo niveau 2 diploma. Je gaat tijdens de opleiding Basiskok één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag. De ene lesdag sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere lesdag kook  je in het kooklab.

De lesdag van de restaurantkeuken begint met de product tafel, alle inkoop ligt dan op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en mededeelnemers proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van het 3-gangenmenu voor de gasten.

Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert om met respect om te gaan met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om bij elk 3-gangenmenu een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom zijn onze menu’s innovatief en vernieuwend.

 

vis en rode achtergrond website stijl

De dag van het kooklab begint met vakken Engels of Nederlands en rekenen. De studieopdrachten maak je thuis online. Je hoeft dus geen boeken aan te schaffen. Daarna ben je in het kook-lab om álles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt. Dus hoe je gevogelte plukt, bladerdeeg tourneert of bonbons maakt. Je kookt op de kook-lab dag niet voor gasten. In het kooklab proef je alles zelf.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • No-waste
  • HACCP basis
  • Plannen en organiseren
  • Maken van Mise-en-place
  • Samenwerken
  • Keuken inrichting en –organisatie
  • Opmaak van gerechten

Horeca Academie-starten in de horeca-basiskok

Voor wie?

  • Je hebt minimaal een VMBO diploma of haalt het niveau van MBO niveau 2 via een intaketoets (vraag ons naar de mogelijkheden).
  • Je bent of kunt aan de slag bij een erkend leerbedrijf.
  • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
  • je bent 16 jaar of ouder.
Inschrijven
Bel me terug
Brochure

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

  • Ik schrijf me in voor

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul hieronder je naam en adresgegevens in, dan sturen we je de brochure toe.

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Horeca kalender

Dit is een BBL opleiding. Dit betekent dat je één dag in de week bij ons naar school gaat en de rest van de tijd aan het werk bent in een erkend leerbedrijf.

Als je een erkend leerbedrijf hebt gevonden waar je aan het werk kan, kun je met de opleiding starten. Je kan daarom bij ons op elk moment van het jaar instromen.

Gratis Proefles

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Horeca Academie-instagram

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten