De Patisserie Clinic
Als je niet zomaar een bakworkshop wilt volgen, maar het vak echt wilt leren zoals een professionele patissier, dan volg je de Patisserie Clinic. Vanwege andere verplichtingen is het volgen van een bakkers opleiding te intensief voor je, maar je wilt wel het vak leren van ervaren docenten die zelf uit de praktijk komen. Wij leren je niet alleen de receptuur secuur te volgen, maar gaan bij deze clinic de diepte in.
Je leert bijvoorbeeld waarom en hoe je chocolade op een bepaalde temperatuur moet brengen om uiteindelijk de meest glanzende bonbons te krijgen. Ook ga je technieken toepassen om je soezendeeg extra luchtig te krijgen. Je leert niet alleen over kneedtechnieken, maar ook bijvoorbeeld waarom bepaalde bloemsoorten er bij verschillende soorten brood gebruikt worden.
Ook bij Patisserie is warenkennis een belangrijk onderdeel van de opleiding. We beginnen de Clinic lesdag altijd met een korte theorieles en onze product tafel. Daarna ga je zelf aan de slag.

Wij hebben ons lesprogramma gebaseerd op wereldwijde patisserie maar ook onze Hollandse traditionele recepturen komen natuurlijk langs (vooral rond de feestdagen!).
Een kleine greep uit de lesthema’s van de Patisserie Clinic:
-
- Basistechnieken patisserie ( Big five: suiker, creme patissier/beslag, warm en koud/ Chocolade / Boterdeeg / Korstdeeg
- Gebak en taarten (kapsel, slagroomtaart, maskeren, mokkataart, appeltaart)
- Petit fours (profiterolles, eclairs, muffins, 1-persoons taartje)
- Chocolade & karamel (doorhaal bonbons, notenrotsjes, truffles, karamel)
- Desserts & composities (Bavarois (melk en fruit basis, pavlova, creme patissier, fruit coulis en presentatie)
- IJs (ijs op melk/ roombasis , sorbet, parfait)
- Sinterklaas; ga aan de slag met traditionele Sinterklaas lekkernijen ( taaitaai, gevulde speculaas en natuurlijk chocolade!)
- Friandises (bokkenpootjes, kokosmakroon, pate de fruit, nougat, bonbons, brownie)
- Hartig (risottobitterbal, kaaskroket, quiches, kroket)
- Zoet brood
- Oostenrijkse patisserie
- Klassiek Frans (hartig)
- Klassiek Frans (zoet)
- Engelse high tea
- Pasen (chocolade hazen, gevulde paaseitjes, paasbrood)
- Oostenrijkse traditionele Patisserie
- Italiaans zoet
- Mediterrane Patisserie

Inschrijven & Clinics kiezen
Bij inschrijving kun je direct aangeven welke lessen je wilt volgen. Je mag je Clinic dus helemaal inrichten zoals jij dat graag wilt. Wel is het van belang dat je de Clinic binnen één jaar afrondt.
Je kunt op elk moment starten met onze Clinics. In de kalender zie je de data van de lesdagen. Klik op schrijf je in en dan vind je de verschillende data met bijbehorende thema’s in het inschrijfformulier.
Mix & Match met de Patisserie Clinic
Wij begrijpen dat het misschien moeilijk is om te kiezen tussen de Kook Clinic en de Patisserie Clinic. Daarom hebben we beide clinics zo ingepland, zodat je de lessen kunt combineren. Je mag dus bij je inschrijving de lessen Patisserie Clinic én lessen van onze Kook Clinic aanvinken. Zo heb je een nog ruimere keuze.

Let op: De Patisserie Clinics zijn vooralsnog alleen in Den Haag. Wil je in Amsterdam de Kook Clinics volgen maar ook graag Patisserie Clinics volgen, dat kan, maar dan moet je even contact met ons opnemen en je leskeuze later aan ons doorgeven. Deze Patisserie Clinics zijn dan op onze locatie in Den Haag.
Wil je meer weten over de Kook Clinics. Bekijk de pagina —>hier
Kosten
Je kunt de Patisserie Clinic combineren met de Kook Clinic. Dit hoeft natuurlijk niet. Je mag ook alleen maar Patisserie Clinics volgen.
Onze Clinics zijn vrijgesteld van btw.
Je betaalt voor het aantal Clinics dat je wilt volgen:
5 Clinics €900,-
10 Clinics €1.600,-
15 Clinics €2.430,-
20 Clinics € 3060,-
Je krijgt van ons een schort, deze is bij de prijs inbegrepen. Wil je toch een officiële kledingset, dan mag je deze bij je inschrijving bestellen. Dit is optioneel en niet verplicht.
Data en Inschrijving
Bij je inschrijving vink je aan hoeveel en welke Clinics je graag wilt volgen. Wil je meer weten over onze annuleringsvoorwaarden? Die vind je hier.