Patisserie (specialisatie)

Voor de echte professionals hebben we de patisserie opleiding.

Ben jij professioneel kok en wil jij je specialiseren in patisserie? Zoek niet verder. Wij bieden in 5 x 5 modules een uitgebreide specialisatie opleiding patisserie.

Direct inschrijven
Maximaal 10 personen
€ 3.950,- (vrijgesteld van BTW)
1 jaar (5 modules)
Branchediploma Patisserie

De opleiding

Tijdens de specialisatie patisserie ga je dieper in op de belangrijkste basisaspecten van de patisserie. Dit is een specialisatie, dit betekent dat de opleiding alleen geschikt is voor professionals. Je wordt toegelaten tot deze specialisatie wanneer je een kok of horeca professional bent en/ of je al duidelijk op autodidacte wijze hebt verdiept in patisserie. (Twijfel jij of deze specialisatie geschikt is voor jou, neem dan gerust contact met ons op.) Na deze specialisatie ken en beheers jij de belangrijkste aspecten van de patisserie. De specialisatie wordt opgedeeld in 5 modules. Het Branchediploma Patisserie bestaat uit alle 5 de modules, maar het is ook mogelijk om 1 of meer losse modules te volgen.

Bij elke module hoort theorie, maar het grootste gedeelte ben je tijdens een trainingsdag vooral in de praktijk bezig. Je wordt begeleid door een professionele patissier die regelmatig technieken uitlegt door middel van demonstraties.

Tijdens de opleiding komen de volgende 5 modules aan bod:

  • Module 1: Brood, gist en desem
  • Module 2: Biscuits, deegsoorten & koekjes
  • Module 3: Frivolités
  • Module 4: Luxe taarten en gebakjes
  • Module 5: Chocolade

Kosten

De kosten voor deze specialisatie opleiding (5 modules) zijn € 3.950,- ( vrijgesteld van BTW). Het is ook mogelijk om één module te kiezen. Per module zijn de kosten € 900,- (vrijgesteld van BTW). Let wel:  wanneer de groep vol is, hebben deelnemers die voor de volledige 5 modules kiezen voorrang.

Alle modules zijn inclusief:

  • Koffie & thee op alle dagen
  • Lunch
  • Naslagwerk
  • Patissier buis
  • Persoonlijke begeleiding
  • Branchediploma

Een deelnemer dient zelf aan te schaffen:

  • Thermometer met voeler
  • Stekerset, glad
  • Spatels
  • Rolstok van kunststof, groot en klein
  • Plastic spuitmondjes set, glad en gekarteld
  • Glaceer-mes
  • Platen-mes
  • Kwastjes
  • Krabbertje

Aanbevolen literatuur: Patisserie! Van Christophe Felder & De Banketbakker van Cees Holtkamp

Data & Inschrijven

Bekijk de kalender voor de meest recente datum waarop je je kunt inschrijven.

Bel me terug
Inschrijven
Brochure

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Vul hieronder je naam en adresgegevens in, dan sturen we je de brochure toe.

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Den Haag
  • Patisserie

    Bij de opleiding Patisserie is het mogelijk om op elke nieuwe module in te stromen.

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten