Zelfstandig Werkend Kok (versneld)

Jij wilt verder in je vak door middel van het diploma Zelfstandig Werkend Kok.

Jij hebt het diploma Basiskok. Je bent ambitieus om souschef te worden of de chef. Meer skills technieken en bereidingen wil je leren tijdens de opleiding Zelfstandig Werkend Kok. De leiding nemen wordt zoveel leuker als je weet hoe je dat doet. Start direct met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3. 

Direct inschrijven Gratis brochure
1 jaar
Max. 14 personen
Direct starten
Erkend diploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo diploma. Je gaat één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij je leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab de week daarop heb je een verdiepings-les. 

 

 

De dag van de restaurantkeuken begint met de producttafel, alle inkoop ligt dan op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en je collega-studenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Daarna ga je aan de slag in de keuken en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten voor de gasten. In tweetallen bereid je het drie-gangen menu voor.

De dag van de kook-lab begint met vakken Engels of Nederlands en rekenen. De studieopdrachten kun je thuis online maken, je hoeft dus geen boeken aan te schaffen. De rest van de dag ben je actief bezig in het kooklab, hier wordt het vak helemaal uitgediept. Experimenten en onderzoeken met producten en gastlessen van ervaren chef koks. Je leert meer technieken, denk aan: konfijten, ijs bereiden, patisserie, big green egg, moleculair koken, slow-cooking.

Concrete onderwerpen

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verdieping Kook- en bereidingstechnieken
  • Uitbreiding warenkennis
  • HACCp vervolg
  • Leidinggeven
  • Financieel management
  • Keuken en beleid
  • Innoveren en creëren
  • Basis Moleculaire gastronomie
  • Patisserie
  • IJsbereiding

Voor wie?

  • Je hebt het diploma Basiskok niveau 2.
  • Je hebt ambitie.
  • Je wilt je werk nog leuker maken.
  • Je wilt de leiding nemen.
  • Je wilt later een eigen zaak.
  • Voor alle leeftijden.

Wat wordt er van je verwacht:

      • Minimaal 20 contracturen in je leerbedrijf
      • Een leerbedrijf met leermeester die beide ingeschreven staan bij SBB
      • Een halve dag zelfstudie per week voor de theorie, portfolio-opdrachten en het voorbereiden op toetsen
      • Uitvoeren van opdrachten en technieken in het leerbedrijf vanuit een Horeca Academie aftekenboek

    Wat heb je nodig:

      • Een messenset
      • Een laptop of computer
      • Veiligheidsschoenen voor in de keuken met antislip-zool
Inschrijven
Bel me terug
Brochure ZWK versneld

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Brochure aanvragen ZWK versneld

Brochure aanvragen ZWK versneld

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Den Haag
  • Horeca Academie Houten
  • Horeca Academie Zwolle
  • Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten