Zelfstandig Werkend Kok

Jij wilt verder in je vak door middel van het diploma Zelfstandig Werkend Kok.

Jij hebt het diploma Basiskok. Je bent ambitieus om souschef te worden of de chef. Meer skills technieken en bereidingen wil je leren tijdens de opleiding Zelfstandig Werkend Kok. Je haalt in één jaar het diploma! De leiding nemen wordt zoveel leuker als je weet hoe je dat doet. Start direct met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3. 

Direct inschrijven
Max. 14 personen
Op aanvraag
Direct starten
Officieel diploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo diploma. Je gaat één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij je leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab.

Test_002

De dag van de restaurantkeuken begint met de producttafel, alle inkoop ligt dan op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en je collega-studenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Daarna ga je aan de slag in de keuken en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten voor de gasten. In tweetallen bereid je het drie-gangen menu voor.

De dag van de kook-lab begint met vakken Engels of Nederlands en rekenen. De studieopdrachten kun je thuis online maken, je hoeft dus geen boeken aan te schaffen. De rest van de dag ben je actief bezig in het kooklab, hier wordt het vak helemaal uitgediept. Experimenten en onderzoeken met producten en gastlessen van ervaren chef koks. Je leert meer technieken, denk aan: konfijten, ijs bereiden, patisserie, big green egg, moleculair koken, slow-cooking.

Concrete onderwerpen

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verdieping Kook- en bereidingstechnieken
  • Uitbreiding warenkennis
  • HACCp vervolg
  • Leidinggeven
  • Financieel management
  • Keuken en beleid
  • Innoveren en creëren
  • Basis Moleculaire gastronomie
  • Patisserie
  • IJsbereiding

patisserie masterclass lichte macarons

Voor wie?

  • Je hebt het diploma Basiskok niveau 2.
  • Je hebt ambitie.
  • Je wilt je werk nog leuker maken.
  • Je wilt de leiding nemen.
  • Je wilt later een eigen zaak.
  • Voor alle leeftijden.
Inschrijven
Bel me terug
Brochure

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

  • Ik schrijf me in voor

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul hieronder je naam en adresgegevens in, dan sturen we je de brochure toe.

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Gratis Proefles

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Horeca Academie-instagram

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten