30 oktober 2019 | Nieuws

Op 12 november 2019 organiseren wij weer een open dag bij de Horeca Academie. Op de open dag organiseren wij altijd een aantal workshops en activiteiten.
Wij zien weleens op Facebook ondernemende alumni van de Horeca Academie voorbij komen, dit bracht ons op een idee. Tijdens de open dag willen wij graag een platform bieden aan deze oud studenten om in contact te komen met (potentiële) klanten. Het lijkt ons natuurlijk ook heel leuk als nieuwe potentiële studenten kennis maken met onze oud studenten.

Naar aanleiding van een oproep hebben zich al de eerste oud studenten gemeld. Wil jij nou ook een plekje op onze beurs? Meld je dan aan door ons te mailen of te bellen. Er is nog plek!

Deze oud studenten kom je tegen op de beurs!

Anouk Gerritsen: Good Mood Food Book

Wie zijn wij? Anouk is werkzaam als souschef in Rotterdam en Charmaine is werkzaam als motivatie/personal-coach en heeft haar eigen bedrijfje: Your Better Life. Charmaine kreeg de vraag vanuit haar klanten om recepten te delen vanuit de voedingslijst die zij haar klanten geeft. Wij hebben kort samengewerkt in de horeca en hebben contact gehouden met elkaar. Charmaine benaderde mij of ik wat recepten kon maken. Mijn droom was altijd om een kookboek te maken, dus waarom combineren we dit niet? Het idee was een e-book maar waarom maken we dan niet gelijk een hardcopy? En na een jaar hard werken was daar ons Good Mood Food Book. Anouk verkoopt haar boek op de beurs.

Tsjaichmaidah Richardson Pantophlet: Modern Comfort Catering

Een moderne twist op oude klassiekers. Hapjes-taarten en desserts. Modern Comfort is een chique maar vrolijk lifestyle merk met een focus op persoonlijk en exclusieve catering en culinaire evenementen. Modern Comfort Catering biedt klassieke gerechten en ouderwets goede service met een moderne twist. Ze specialiseren zich in hapjes, taarten en desserts en diners voor grote groepen. Modern Comfort Catering maakt comfort luxe en luxe comfortabel. Proef hapjes van Modern Comfort Catering op de beurs.

Katharina Oppenoorth: Cakes with Curves

Ben je op zoek naar een bijzondere maar vooral lekkere taart? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Er is namelijk al zoveel van hetzelfde en daarom wil ik met mijn taarten de wereld een stukje minder saai maken, Dit is ook de reden dat al mijn werk ‘custom made’ is. Uiteraard is het belangrijk dat een taart er lekker uit ziet. De looks van een taart zorgen er dan ook voor dat jij die taart koopt of bestelt bij mij, maar de smaak en kwaliteit vind ik nog belangrijker. Mijn doel is verschillende smaken te combineren om jouw smaakbeleving groter te laten worden.

Lindy de Rooij: Lindy’s patisserie

De interesse voor chocolade is bij mij al vroeg ontstaan. Als zesjarig meisje zag ik in België hoe daar bonbons werden gemaakt. Dat is me altijd bij gebleven. Ik wist vanaf dat moment: dat wil ik ook!

Ik ben mijn reis begonnen na mijn middelbare schooltijd bij de Brood & Banket Management opleiding in Amsterdam. Met altijd in het achterhoofd ooit een eigen onderneming te kunnen starten.
Een tijd heb ik in de bakkerijbranche gewerkt tot de horeca op mijn pad kwam. De desserts maken leek mij ook geweldig. En dat was het ook. Het leren een gerecht te presenteren, in balans krijgen, kleuren samenstellen en natuurlijk omgaan met de druk en stress die bij het werken in de keuken hoort. De opleidingen basiskok en zelfstandig werkend kok heb ik op de Horeca Academie met succes afgerond.

Daarna heb ik gewerkt bij meerdere chocolaterieën waar ik het chocolade vak heb geleerd,
om zo ooit voor mezelf te kunnen starten.En in 2019 is het dan eindelijk zover, mijn eigen onderneming Lindy’s Patisserie!Op mijn reis richting de chocolade heb ik behoorlijk wat andere branches gezien en ervaringen opgedaan. Al deze ervaringen wil ik gebruiken om de bonbons die ik maak zo goed mogelijk uit te voeren.Ik vind zowel de presentatie als de smaak erg belangrijk en wil mij in dat licht onderscheiden met mijn handgemaakte bonbons, chocolade en patisserie.