Branchediploma Kok

Als jij het Branchediploma kok hebt gehaald, heb jij de geschikte opleiding gedaan om een goede kok zijn.

Je hebt geen behoefte aan taal- en rekenonderwijs, je wilt dus niet de officiële mbo opleiding Basiskok volgen, maar gaat voor het Branchediploma kok.

Jij werkt of gaat werken in de keuken. Misschien heb je praktijkonderwijs (n1) gedaan of al een andere opleiding achter de rug en wil je leren koken, zonder perse het officiële mbo diploma te halen. Het behalen van het branchediploma Horeca Academie is daarom de perfecte stap in jouw carrière.

 

Direct inschrijven
Max. 14 personen
Op aanvraag
Direct starten
Branche- diploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Op de Horeca Academie wordt de lesdag gebruikt voor praktijk.

De dag van de restaurantkeuken begint met de producttafel, alle inkoop ligt dan op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en je collega-studenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Daarna ga je aan de slag in de keuken en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten voor de gasten. In tweetallen bereid je het drie-gangen menu voor.

Horeca Academie-trainingen-allergenen-online-cursus

 

De rest van de dag ben je in het kooklab om álles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt. Dus hoe je gevogelte plukt, bladerdeeg tourneert of bonbons maakt. In het kooklab proef je alles zelf.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • HACCP basis
  • Plannen en organiseren
  • Maken van Mise-en-place
  • Samenwerken
  • Keuken inrichting en –organisatie
  • Opmaak van gerechten

Thumb_Starter_in_de_Horeca-Basiskok

Voor wie?

  • Je hebt voor het branchediploma geen vooropleiding nodig.
  • Je hebt geen behoefte aan taal en rekenlessen.
  • Je wilt alles leren wat een Basiskok ook leert in een volledig schooljaar.
  • Voor alle leeftijden.
Inschrijven
Bel me terug
Brochure

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

  • Ik schrijf me in voor

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vul hieronder je naam en adresgegevens in, dan sturen we je de brochure toe.

  • Ik ontvang graag de nieuwsbrief:

Horeca kalender

Dit is een Horeca Academie branche opleiding. Je gaat één dag in de week bij ons naar school. Wij raden je aan om ten minste 800 uur stage te lopen in een restaurant. Dit komt neer op +- 20 uur per week. Deze praktijkuren zijn nodig om écht goed te leren koken. Je kan elk moment van het jaar instromen.

Gratis Proefles

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Horeca Academie-instagram

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten