Next Gen Chef

Jij wilt de koksopleiding volgen maar wil werken met plantaardige alternatieven.

Wij gaan jou als Next generation kok opleiden, waarbij je examen mag doen met een volledig plantaardig menu.
Je volgt de BBL opleiding Basiskok niveau 2, maar kiest voor de plantaardige alternatieven. Wij gaan je hier alles over leren.

Direct inschrijven Gratis brochure
1 jaar
Max. 14 personen
Direct starten
MBO CREBO 25180

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo niveau 2 diploma crebonummer: 25180. Je gaat tijdens de opleiding Basiskok één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab de week daarop heb je een verdiepings-les. 

Next Gen Chef
Als je bij inschrijving aangeeft dat je graag als Next generation Chef wilt worden opgeleid, dan kom je in de speciale Next Gen combiklas. Je krijgt van de docent altijd plantaardige alternatieven en jij doet ook examen met een volledig plantaardig menu. Als aanvulling op je Basiskok niveau 2 diploma, ontvang je ook een Next Generation Chef getuigschrift. 

Tijdens de opleiding ga je diepgaande kennis verwerven over verschillende plantaardige ingrediënten, kooktechnieken en smaakcombinaties. Je leert de veelzijdigheid van groenten, fruit, granen en peulvruchten ontdekken, evenals andere interessante plantaardige proteïne en de bijbehorende technieken. Onze deskundige docenten inspireren je met innovatieve kookmethoden en laten je kennismaken met diverse plantaardige culinaire tradities van over de hele wereld.

Naast de ontwikkeling van je culinaire vaardigheden, besteden we ook aandacht aan voedingsleer en gezonde voeding. Je krijgt inzicht in de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een uitgebalanceerd en voedzaam plantaardig dieet. Daarnaast leer je over de gezondheidsvoordelen van plantaardig eten en hoe je deze kennis kunt toepassen in de praktijk.

Wat deze opleiding echt bijzonder maakt, is de nadruk op duurzaamheid en ethiek. We stimuleren je om na te denken over de impact van voedselproductie op het milieu en dierenwelzijn. Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken hoe je als Next Generation chef een positieve bijdrage kunt leveren aan een betere wereld.

De koksopleiding  is praktijkgericht, waarbij je in onze moderne keukens aan de slag gaat met de nieuwste kooktechnologieën en -apparatuur. Je krijgt de kans om te experimenteren met verschillende ingrediënten, smaken te combineren en je eigen unieke plantaardige gerechten te ontwikkelen. Je combineert je opleiding met je werk als leerling kok in een restaurant waar je je vaardigheden kunt toepassen in een professionele omgeving.

Schrijf je vandaag nog in voor onze Next Generation Koksopleiding en word een pionier in de culinaire wereld van morgen.

Leerbedrijf

Om je in te kunnen schrijven voor de opleiding heb je een leerplek bij een leerbedrijf nodig. De eerste stap om je in te kunnen schrijven is dat je een leerbedrijf vindt waar je minimaal 20 uur per week kunt werken. Check de website; www.stagemarkt.nl

Hoe zien lesdagen er uit?

Je gaat tijdens Next Generation Koksopleiding één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag. De ene week sta je bij ons in de restaurantkeuken en de andere week sta je in het kooklab de week daarop heb je een verdiepings-les.

De lesdag van de restaurantkeuken begint met de herkenningstafel. Producten die op dat moment bij het seizoensgerichte thema horen, liggen op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en medestudenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Je leert of een product de juiste kwaliteit heeft en hoe je het product het beste kan bewaren. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van het 3-gangenmenu voor de gasten in het opleidingsrestaurant. Uiteraard allemaal diervriendelijk.

Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert hoe je met respect omgaat met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om bij elk 3-gangenmenu een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom zijn onze menu’s innovatief en vernieuwend. Gedurende het programma krijg je de mogelijkheid om je kennis, vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen op het gebied van plantaardig koken. 

De dag van het kooklab ben je in het kook-lab om alles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt en hoe je je verschillende technieken kunt toepassen om producten op de meest diverse manieren te gebruiken. Je kookt op de kook-lab dag niet voor gasten. In het kooklab proef je alles zelf.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • No-waste
  • HACCP basis
  • Plannen en organiseren
  • Maken van Mise-en-place
  • Samenwerken
  • Keuken inrichting en –organisatie
  • Opmaak van gerechten

Horeca Academie-starten in de horeca-basiskok

Voor wie?

  • Je bent of kunt aan de slag bij een erkend leerbedrijf.
  • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
  • Je hebt voorkeur om plantaardig te koken of vindt dit een mooie toevoeging aan je koksopleiding
  • je bent 16 jaar of ouder.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Minimaal 20 contracturen in je leerbedrijf
  • Een halve dag zelfstudie per week voor de portfolio-opdrachten en het voorbereiden op toetsen

Verkort, maar intensief

In slechts één jaar kun je bij ons je diploma halen, een prestatie die normaal gesproken 1,5 tot 2 jaar zou vergen. Dit betekent dat we een serieuze, volwassen aanpak van onze studenten verwachten.

Studielast
Om dit doel te bereiken, moet je bereid zijn om serieus aan de slag te gaan. Naast onze wekelijkse praktijklessen van 6,5 uur, dien je minstens één hele dag per week te besteden aan zelfstudie. Dit omvat onder andere:

  • Voorbereiding op les thema’s
  • Theorie- en praktijkexamen voorbereiding
  • Zelfstandig maken van meerdere keuze deelopdrachten
  • Voorbereiding van presentaties en meer
  • Natuurlijk omvat onze opleiding ook de essentiële vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Je zult ook deelnemen aan de Centrale Examens voor deze vakken.

Aftekenboekje
Om je voortgang bij te houden en ervoor te zorgen dat je alle benodigde vaardigheden ontwikkelt, zul je werken met een aftekenboekje. Hierin staan alle technieken die je op je leerbedrijf moet voltooien.

Kortom, deze verkorte opleiding biedt een snelle weg naar succes, maar vereist ook toewijding, discipline en een volwassen aanpak. 

Plusklas

Het kan soms lastig zijn om alles bij te houden tijdens je studie. Gelukkig zijn er oplossingen voor als je extra begeleiding nodig hebt bij het maken van opdrachten. Wij hebben speciaal hiervoor de plusklas ontwikkeld.

De plusklas biedt jou de mogelijkheid om nog meer persoonlijke aandacht te krijgen tijdens het maken van theorie opdrachten. Vooral als je nog wat jonger bent en wat minder zelfstandig, kan deze extra begeleiding erg waardevol zijn. Samen met de docent ga je aan de slag om de opdrachten te maken en word je gecontroleerd op je voortgang. Zo ben je er zeker van dat je op de goede weg zit en krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om je studie succesvol af te ronden.

Je volgt de plusklas naast je eigen lesdag. De plusklas is altijd op vrijdag in Den Haag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Als je vragen hebt over de plusklas, kan je ons uiteraard hier even over mailen of bellen.

Het volgen van de plusklas brengt wel kosten met zich mee. Je betaalt €500,- (bovenop de reguliere opleidingskosten) per jaar om deel te nemen. Maar dit bedrag is het zeker waard als je daardoor beter kunt presteren en meer zekerheid hebt over het succesvol afronden van je studie.

De plusklas wordt vanaf september 2023 aangeboden en is een goede optie als je extra begeleiding nodig hebt. Het is zeker de moeite waard om hierover na te denken als je merkt dat je achterloopt of gewoon wat extra hulp kunt gebruiken. Vink bij je aanmelding aan dat je graag gebruik maakt van de extra plusklas service en wij zorgen dat je een plekje krijgt in de groep.

Wat heb je nodig?

  • Een laptop 
  • Veiligheidsschoenen voor in de keuken met antislip-zool
  • Een messenset is niet nodig, alles is op locatie aanwezig

Investering

De opleidingskosten vind je in onze brochure. Vraag de brochure —> hier aan.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek  een rondleiding op onze locatie in Den Haag*

Klik hier om een afspraak te maken 

*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.

    •  
    •  
Inschrijven
Bel me terug

Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Den Haag
  • Horeca kalender

    29 april 2024
    Rijswijk
    Inschrijven
    29 april 2024
    Den Haag
    Inschrijven
    29 april 2024
    Houten
    Inschrijven
    29 april 2024
    Amsterdam
    Inschrijven
    29 april 2024
    Zwolle
    Inschrijven
    26 augustus 2024
    Rijswijk
    Inschrijven
    26 augustus 2024
    Den Haag
    Inschrijven
    26 augustus 2024
    Houten
    Inschrijven
    26 augustus 2024
    Amsterdam
    Inschrijven
    26 augustus 2024
    Zwolle
    Inschrijven
    26 augustus 2024
    Alkmaar
    Inschrijven

    Testimonial

    Benjamin
    "Zonder Deze Opleiding Zou Ik Mijn Werk Niet Zo Goed Kunnen Doen Als Ik Nu Doe!"

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten