Over ons, de Horeca Academie.

De Horeca Academie biedt praktijkgerichte kleinschalige opleidingen voor alle leeftijden en voor alle verschillende opleidingsniveaus. Bij de Horeca Academie kan je bij de meeste opleidingen direct instromen. Wij specialiseren ons in opleidingen die horeca gerelateerd zijn en passen daarop het onderwijs aan. Wil je kok worden, ondernemer of gastheer of gastvrouw, dit leer je het best in de praktijk. Leren door vooral veel te doen en actief bezig te zijn.

Jij staat centraal in onze opleidingen.

Je weet wat je belangrijk vindt in je vak. Jij weet wat je wilt leren en hoe je dat graag wilt doen. De Horeca Academie begeleidt je in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je begint aan de opleiding wanneer jij dat wilt, je leert op de plek en het tijdstip die jou het beste uitkomen. Je leert bij ons in de praktijk van mensen uit het vak. We ontwikkelen voor en met jou een inspirerend en persoonlijk leertraject. Leren doen we samen.

Visie & Missie

De Horeca Academie beschouwt en behandelt jou als een volwassen persoon. Je bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en wij helpen je daarbij. Bij ons leer je in kleine groepen waarin je jezelf kan zijn en fouten mag maken. Dit is belangrijk als je nieuwe dingen leert. In onze opleidingskeuken en ons opleidingsrestaurant kun je de geleerde vaardigheden meteen uitproberen.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

De vijf voordelen

Kleinschalig

De Horeca Academie is een kleinschalige onderwijsinstelling. Een groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Dat betekent dat je veel persoonlijke aandacht krijgt tijdens de lessen. Ook is er ruimte voor extra begeleiding.

Praktijkgericht

De opleidingen aan de Horeca Academie zijn erg praktijkgericht. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van de tijd werk je in een leerbedrijf. Tijdens de lessen op de Horeca Academie ben je ook praktisch bezig. In de koksopleiding ga je bijvoorbeeld koken en in managementopleidingen schrijf je een ondernemingsplan.

Eigen tempo

Bij de Horeca Academie kun je leren in je eigen tempo. De opleidingen duren één jaar. Als je bijvoorbeeld wat meer tijd nodig hebt voor je opleiding, dan kan dit. Bovendien kun je bij ons het hele jaar door beginnen of examen doen.

Interactief leren

Bij de Horeca Academie leer je niet uit boeken. Je krijgt de theorie aangeboden via een online leeromgeving. Op die manier maak je op een interactieve manier kennis met de stof. Dit kun je doen op een moment dat het jou uitkomt. Je kunt altijd en overal inloggen op de online leeromgeving.

Vakmensen

De docenten van de Horeca Academie komen zelf uit de praktijk. Zij weten dus als geen ander wat een aankomend kok of manager moet weten. Ook komen er regelmatig echte deskundigen een workshop geven. Bijvoorbeeld over patisserie, inkoopmanagement, no waste of cocktails.

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten

De Horeca Academie op Facebook

Volg Horeca Academie op Facebook