Sociale Hygiëne online

Je wilt een eigen horecaonderneming beginnen of je hebt al een onderneming en schenkt alcohol.

Een online cursus Sociale Hygiëne is dus precies wat je zoekt. Het kan ook zijn dat jij als ervaren gastheer of gastvrouw de leiding hebt over het afsluiten van de zaak. Het is essentieel dat jij weet hoe je met lastige gasten om gaat en hoe de wetgeving met betrekking tot drank en drugs is, zodat jij stevig in je schoenen staat tijdens deze belangrijke taak.

Onderstaande knop stuurt je door naar onze e-learning partner Knowledge Monk.

Direct inschrijven
Online
€225,- (inclusief btw)
Start direct
Inclusief examen

Je eigen horecazaak beginnen?

Er moet te allen tijden iemand in de zaak aanwezig zijn, die dit diploma heeft. Het is dus handig om, naast jezelf, meerdere medewerkers deze online cursus te laten doorlopen, zodat je de vrijheid hebt om zelf ook dagje vrij te zijn. Het diploma is erkend en is dus in heel Nederland geldig. Hieronder lees je meer over de inhoud van de cursus, het examen en de kosten.

Wat is sociale hygiene?

Het kan ook zijn dat jij als ervaren gastheer of gastvrouw de leiding hebt over de zaak. Het is essentieel dat jij weet hoe je met lastige gasten om gaat en hoe de wetgeving met betrekking tot drank en drugs is, zodat jij stevig in je schoenen staat tijdens deze belangrijke taak. In deze online cursus leer je alles over verslavingen, risicogedrag, gespreksvoering, veiligheid en het sociaal hygiënisch beleid.

Je krijgt eerst een korte uitleg over de e-learning, waarna je de volgende modules doorloopt:

 • Introductie Sociale hygiëne
 • Beleid en organisatie
 • Alcohol
 • Tabak
 • Gokken
 • Drugs
 • Gastcontact
 • Veiligheid
 • Handhavingsbeleid
 • Sociale hygiëne in de praktijk

Na deze online cursus ben jij helemaal klaar om het examen te maken en het diploma Sociale hygiëne te behalen!

Online thuis studeren

De Horeca Academie werkt samen met partner Knowledge Monk en bieden samen de online cursus Sociale Hygiëne aan, die je volledig zelf kunt doorlopen.

Eigen tempo
Jij bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. Op deze manier kun je in je eigen tempo leren voor het examen. In een online leeromgeving (e-learning) worden alle onderwerpen behandeld die aan bod komen in het SVH-examen van Lamark.

Kosten

De kosten voor de online cursus zijn €225,-  (inclusief BTW). De cursus is inclusief:

 • Eén jaar toegang tot de online leeromgeving.
 • Eenmalige deelname aan het SVH-examen (aangeboden door Lamark).

Bij aankoop wordt er gevraagd om je betaling te doen via ideal.
Bij afname van 10 cursussen of meer is betaling op factuur mogelijk.

Het examen

Als je deze cursus (thuis op je laptop, desktop of tablet) helemaal doorlopen hebt, ben je klaar om het examen te doen. Het examen is op locatie. Je boekt zelfstandig het examen bij Lamark. Je krijgt na je inschrijving een code waarmee je je examen kunt boeken bij de Lamark website (meer uitleg over het inschrijfproces ontvang je na inschrijving). Het examen wordt op meer dan 20 locaties in Nederland afgenomen. Bijna alle locaties zijn rolstoel vriendelijk en makkelijk bereikbaar.

Wie is Lamark?

Lamark faciliteert diensten aan examenbureaus. In dit geval bieden zij de mogelijkheid om het SVH-examen Sociale Hygiëne voor de Horeca af te nemen. De ruimtes zijn modern en minimalistisch ingericht (klik hier om een indruk te krijgen). Fraudepreventie staat hoog in het vaandel. Lamark werkt met gecertificeerde toezichthouders. Bovendien biedt Lamark als enige kandidaten de mogelijkheid om hun toetsen flexibel online te boeken. Alle Lamark locaties zijn ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd.

Wat gebeurt er na het inschrijven?

Wanneer je op de knop direct inschrijven klikt, wordt je doorgestuurd naar de website van Knowledge Monk, waar je meteen de cursus ziet staan. Deze kun je in je winkelmandje stoppen en afrekenen. Je ontvangt daarna een informatie-email ontvangen van Knowledge Monk. Hierin staat uitgelegd hoe je kunt inloggen, hoe je je kunt aanmelden voor een examen en hoe je in het bezit komt van het diploma.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Heb je hulp nodig bij het inschrijven? Of heb je een andere vraag?  Bel Knowledge Monk: 070-3029955 of stuur een mail naar: info@knowledgemonk.nl

Bel me terug

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten