8 oktober 2020 | Nieuws

Laten we wel uit eten blijven gaan #gagewoonlekkeruiteten

Aanleiding Corona

Er wordt nu veel gecancelled, dit kan niet en dat kan niet. Het concert waar ik me al maanden op verheugd heb, gaat niet door. Het weekendje Duitsland is op het allerlaatst afgezegd. Dat symposium  gaat niet door de borrel gaat niet door niet, niet, niet, ik krijg er geen goed gevoel van en alleen maar negatieve energie …

 

Ik heb er echt een hekel aan gekregen aan die dingen die niet doorgaan. Ik vind het ook mooi dat men in de sport vol energie aan het kijken is wat kan er wèl doorgaan. De Tour de France was dit jaar in september en kende een verrassende ontknoping en was misschien wel spannender dan ooit. Al stonden de supporters met mondkapjes op dat was eigenlijk niet zo erg, het ging tenminste door. Ik heb er van genoten, veel mensen vonden het prachtig en tegelijkertijd was het een mooie afleiding van Corona.

 

Ik vind het wel belangrijk dat we ons aan de Corona regels houden en er alles aan doen om het virus terug te dringen.  Maar we kijken wel goed of sommige dingen toch door kunnen gaan. Zo hebben we onlangs hier de diploma uitreiking gehad. Vaak komen er samen met de gediplomeerden in totaal zo’n 250 mensen samen in onze lounge en gaan we na de uitreiking met zijn alle foto’s maken en drinken we een glas bruis. Dat ging niet door, dat snap je. Maar we bedachten al snel de “Drive through diplomauitreiking”. In plaats van één event is het nu elke avond feest en komen de geslaagden studenten een voor een langs met auto of fiets vergezeld van een of twee dierbaren. We missen het groepsgevoel, maar hebben wel een mooi feestelijk moment met de student en  tijd voor een individueel woordje. Ook weer super gedaan door ons team en de studenten zijn er ook blij mee.

 

Over studenten gesproken, beroepsonderwijs in het algemeen maar onderwijs aan de Horeca Academie in het bijzonder, vraagt om bezig zijn en interactie. Bij de Horeca Academie hebben we veel ruimte en kleine klassen dus bij ons kan gelukkig alles doorgaan. Ik weet ook van andere scholen die extra keukens hebben gehuurd en zo ook het belangrijke praktijkonderwijs door laten gaan. Dat is natuurlijk super en daarmee houdt he de studenten ook gemotiveerd en gaat het leren gewoon dóór.

 

Ook al zijn nu weer nieuwe maatregelen genomen en de horeca moet om 10 uur dicht, veilig dineren in de horeca kan zeker.  Op dit moment hoor ik wel van onze studenten dat de bedrijven waar zij werken het moeilijk hebben. Dus vandaar de oproep aan iedereen ga toch weer eens uit eten en steun daarmee de horeca!

 

Op Instagram en Facebook kun je net als ik laten weten dat je uit eten gaat en de Horeca steunt met de hashtag #gagewoonlekkeruiteten.

Antoine Defesche

Directeur Horeca Academie