4 februari 2020 | Nieuws

Sinds 13 januari werkt Peter in het restaurant van de Horeca Academie. Eerst nog onder begeleiding van Nikita en vanaf deze week helemaal solo. Nikita kende hij al. Zij was namelijk zijn docente van de opleiding Gastheer Gastvrouw. Peter heeft vorig jaar juli zijn diploma gastheer gehaald terwijl hij werkte bij het restaurant Rebels op de Binkhorst. Blij verrast was hij dan ook met het telefoontje of hij interesse had om Nikita op te volgen in het restaurant van de Horeca Academie. “Een betere leermeester kon ik mij niet bedenken, ik heb vooral geleerd van Nikita dat ik mijzelf moet zijn.”

Carrière switch
Peter werkt pas twee jaar in de horeca. Hij heeft in zijn vorige werk bij een verzekeringsbedrijf veel direct met klanten gewerkt. ” Ik had veel contact met klanten, maar dat is toch anders dan het contact met gasten in de horeca. Je hebt in de horeca direct een wisselwerking met gasten, ik vind dat het allerleukste aan het werk, daarom heb ik de keuze gemaakt om mij volledig op de horeca te richten. Ik heb meer dan 20 jaar op kantoor gezeten, dit was ik op een gegeven moment wel beu. Ik vind het leuk om veel variatie te hebben in mijn werkzaamheden en omdat het bedrijf groeide, moest ik mij specialiseren in maar één ding. Toen kwam werk bij Rebels op mijn pad en ik mocht daar een de opleiding Gastheer/Gastvrouw van de Horeca Academie volgen. Een perfecte kans om mij te ontwikkelen.”

“Het werk bij de Horeca Academie bevalt mij tot nu toe super. Het is groter, ik heb veel meer collega’s die ik allemaal erg leuk vind en het werk is erg divers. Wanneer er geen restaurant avond is, dan draai ik mee in Brasserie Southwood of met de afdeling events voor de vergaderzalen. Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk.”

Kom je binnenkort een keer bij ons dineren? Onze nieuwe gastheer Peter ontvangt je met open armen.

Wil jij stage lopen bij de Horeca Academie afdeling Horeca & Events? Bekijk de vacature.