17 december 2020 | Nieuws

Horeca Academie jaaroverzicht 2020

Ondanks dat afgelopen jaar een jaar was met veel tegenslag, vinden wij het belangrijk om te kijken op welke manier wij met ons hele team en onze studenten deze tegenslag hebben omgedraaid naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Om een nieuw jaar positief in te luiden, is het goed om het vorige jaar goed af te sluiten.

Daarom sluiten wij ook dit jaar af met een positief jaaroverzicht.

Professional chef level 3
We zijn 2020 goed begonnen met een vervolg op de succesvolle opleiding Professional Chef level 2. De level 3 studenten van de eerste Engelstalige koksopleiding in Nederland, hebben inmiddels hun diploma op zak. In januari heeft SVH ons daarom ook benoemd tot ambassadeur van de Engelstalige koksopleidingen.

Nieuw gastheer in ons restaurant en lancering Summerschool
In februari stelden we je voor aan onze nieuwe gastheer Peter Tanate. Peter is naast het verzorgen van onze dineravonden ook verantwoordelijk geweest voor vele prachtige foto’s van de creaties van onze studenten tijdens hun lesdagen. Ook maakten we in februari ons Summerschool programma bekend met de cursus Professioneel koken. Gelukkig hebben we dit mooie programma afgelopen zomer met veel plezier mogen voortzetten.

Lockdown maar een nieuwe online training
In maart moesten ook wij helaas onze deuren sluiten vanwege de maatregelen omtrent het snel verspreidende Coronavirus. De lessen mochten wij niet voortzetten en ons restaurant en Brasserie moesten wij sluiten. Snel schakelen, positief blijven en vooral kijken wat er wél mogelijk is, is ons motto. Daarom hebben wij ons volledig gestort op het online lesgeven. In april hebben wij zelfs een nieuwe passende training ontwikkeld. Namelijk Leermeester online. Deze training bestaat uit contactmomenten via Zoom, waarbij deelnemers ook individueel contact hebben met de trainer. Deze onlinetraining blijkt voor velen net zo effectief als de fysieke training. Het slagingspercentage is daarom ook bij de onlinetrainingen 95%.

Groot succes online proeflessen
Omdat wij veel informatie aanvragen kregen over onze opleidingen, besloten wij om ook online proeflessen te organiseren. Hoe? Dit deden wij via Zoom. Eén van onze enthousiaste docenten begeleidde een online sessie, waarbij je ook zelf aan de slag moest. Van tevoren kreeg je een kleine ingrediënten lijst toegestuurd. Onze docenten hebben uiteraard een heel grote rol gespeeld in het succesvol afsluiten van het opleidingsjaar. Ondanks de lockdown hebben we veel studenten hun diploma mogen uitreiken. Uiteraard via een inventieve drive-through diploma-uitreiking.

Online lessen koksopleidingen en productpakketten
Dankzij het harde werk van ons events team en onze collega’s van Brasserie Southwood, hebben wij diverse malen maar liefst 150 productpakketten gestuurd naar al onze studenten. Doordat de praktijkgerichte lessen in online lessen waren omgetoverd, werd er beroep gedaan op de zelfstandigheid van de studenten zelf. De opdrachten die zij via foto’s en zelfs filmpjes inleverden, waren fenomenaal. Om de afstandslessen levensecht te maken en studenten niet op kosten te jagen, zijn deze productpakketten naar de studenten thuisgestuurd. Op deze manier is leren in de praktijk op afstand ook mogelijk.

Openen locaties Amsterdam én Zwolle
Ondanks de maatregelen met betrekking tot het Cornonavirus waarbij de horecasector als ergste is getroffen, blijkt horeca toch nog steeds een droombaan te zijn. Het aantal inschrijvingen voor onze opleidingen is niet verminderd. In september zijn er zelfs groepen gestart op onze nieuwe locaties in Zwolle én in Amsterdam.

In 2021 gaan wij door met ontwikkelen van nieuwe opleidingen en genieten wij weer van de energie van onze gemotiveerde studenten.