2 februari 2023 | Nieuws

In september 2023 gaan wij van start met onze nieuwste opleiding Gespecialiseerd kok (mbo niveau 4), de Horeca Academie Topklas. Wij hebben docent en ontwikkelaar van de opleiding Ferry Wijsman gevraagd om iets meer te vertellen over deze opleiding. Wellicht helpt het je een keuze te maken.

Welke onderwerpen vind jij het belangrijkste/ meest interessant die horen bij deze opleiding?

Belangrijkste en interessantste vind ik dat we een heel jaar mogen werken aan onze portfolio ter voorbereiding van je proeve van bekwaamheid. Alles draait op de student om zich alle technieken en kennis tot zich te nemen om ons, maar vooral zichzelf te bewijzen met het meesterstuk als afsluiting van de opleiding.  Deze opleiding kan de student ook gebruiken als opstap naar het HBO.

Wat moet een Topklas student voor speciale eigenschappen hebben?

Natuurlijk moet de student de motivatie hebben om de top te willen bereiken, de student is in staat zich open te stellen voor nieuwe en vernieuwde technieken, smaken en producten.
Uiteraard stelt de Topklas student zich onderzoekend op. De Topklas studenten willen werken met de mooiste producten en willen zichzelf en de klas naar het hoogste niveau tillen. De Topklas is als één team.

Waarin verschilt deze opleiding van eventueel andere Niveau 4 koksopleidingen?

Wij verschillen als opleidingsinstituut als doordat we zo veel mogelijk alles leren in de praktijk. Elke lesdag staan we in kokskleding in de keuken.
Stap voor stap gaan we alle onderdelen van de opleiding ervaren in de praktijk. Proeven, testen, proberen, uitwerken, onderbouwen en toepassen.
Andere opleidingen hebben de koude en warme keuken met de patisserie als specialisatie. Maar wij gaan alle onderdelen van de keuken specialiseren en deze samen brengen, je wordt
een ‘all-round’ gespecialiseerd kok op top niveau.


Wat wil je er verder nog over kwijt?

Er gaat wat van onze studenten verwacht worden, Alle kwalificaties van de basis kok en zelfstandig werkende kok worden verwacht dat je ze kan toepassen. Wij gaan vol gas op verdieping en al je kennis verleggen naar een hoger niveau. Ook het ontwikkelen van nieuwe menukaarten, moderne kooktechnieken, duurzame producten en ingrediënten. Volledig inzetten op de wensen van de moderne gast en denk hierbij aan vegan, vega, lokaal, duurzaam en verantwoord.

 

Dit klinkt super toch? Hebben wij je interesse opgewekt naar onze Topklas? Bel ons gerust als je meer vragen hebt. Ben je nog niet bekend bij de Horeca Academie. Plan eens een proefles in bij de koksopleiding, dan krijg je een goede indruk van onze manier van lesgeven en onze school.