9 december 2015 | Nieuws

Maandag 7 en dinsdag 8 december maakten leerlingen van de Horeca Academie een bijzondere lunch. Tussen 12 en 2 uur ’s middags stonden ze biologische en vegetarische burgers te bakken en te verkopen.

Zij hadden het ondernemingsplan voor de Route 66 Foodtruck geschreven en kregen de opdracht om hier een minionderneming van te maken. Els, leerling Horeca Ondernemer Manager, over Route 66: “Ik ben echte een Amerika-fan. Toen kwamen we op het idee van een foodtruck. Wat past er beter bij een foodtruck met verschillende soorten burgers als Route 66?” Ze vervolgt: “Het is heel leuk om te doen. Je leert er echt heel veel van, want je staat er eigenlijk echt alleen voor.”

In de avond was het ook een drukte van jewelste. De leerlingen hadden het concept Schnitzel Paradiesuitgewerkt. Het restaurant zat vol, de sfeer was goed, de glühwein smaakte heerlijk en de bediening droeg leuke Oostenrijkse kledij. Rodrique, leerling Leidinggevende Keuken, over het Schnitzel Paradies: “Ik vind het een leuke opdracht. Het was even aanpoten maar ik vind het zeer interessant en leuk om te doen.”

Directeur Antoine Defesche: “Je ziet dat het uitvoeren van een minionderneming echt de kers op de taart is van de Niveau 4 opleidingen van de Horeca Academie.”