10 november 2023 | Nieuws

De Horeca Academie heeft onlangs het keuzedeel “Food Design” geïntroduceerd als een aanvulling op haar koksopleidingen. Dit keuzedeel biedt studenten de kans om hun culinaire vaardigheden te verrijken met creatieve elementen en is momenteel volop aan de gang.

Het keuzedeel Food Design omvat verschillende aspecten, waaronder:

  • Productverpakkingen: Studenten leren hoe ze doordachte en aantrekkelijke verpakkingen kunnen ontwerpen voor voedingsproducten, met aandacht voor zowel functionaliteit als esthetiek.
  • Stylen en fotograferen: Deze module stelt studenten in staat om de kunst van het stylen en fotograferen van voedsel te beheersen, wat essentieel is voor de presentatie en documentatie van culinaire creaties.
  • Presenteren van: Studenten ontwikkelen vaardigheden voor het professioneel presenteren van gerechten en culinaire concepten, met nadruk op effectieve communicatie en gastvrijheid.

Het keuzedeel Food Design biedt studenten de mogelijkheid om hun culinaire vaardigheden te verbinden met creatieve processen en visuele presentatie, waardoor ze beter voorbereid zijn op de diverse aspecten van de horeca-industrie.

Studenten zijn momenteel bezig met creatieve opdrachten binnen dit keuzedeel om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen. De Horeca Academie is verheugd om deze nieuwe mogelijkheid aan te bieden en is ervan overtuigd dat het een waardevolle aanvulling is op het opleidingsaanbod.