13 mei 2016 | Nieuws

In de maanden mei en juni, nemen studenten van de opleiding Horeca Ondernemer, het restaurant van het voormalig Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over. Door het uitvoeren van een zelf bedacht, uitgewerkt en aan investeerders gepitcht concept, ervaren de studenten hoe het is als ze een businessplan daadwerkelijk uitvoeren.

Sinds augustus is de Horeca Academie gevestigd in het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het restaurant (de voormalige kantine van het Ministerie) wordt nu gerund door leerlingkoks en leerling gastheren en gastvrouwen.

 

De ruimte, die zich goed leent voor experimenten en creativiteit, zal in de komende twee maanden wekelijks veranderen. De toekomstige horeca ondernemers krijgen volledig de vrije hand. Ze leren om het ondernemerschap onder de knie te krijgen en ze ervaren waar ze in de praktijk tegen aan kunnen lopen. Groepjes studenten verzorgen elk twee avonden tot in de puntjes met doel ten minste ‘break even’ te draaien. De concepten zijn nog een verrassing. Op Facebook en op onze website wordt binnenkort onthuld welke concepten de studenten bedacht hebben.