9 juni 2020 | Nieuws

Van de website van SBB
Welke financiële mogelijkheden hebt u als erkend leerbedrijf om stages (bol) en leerbanen (bbl) te behouden? We brengen de mogelijkheden waarbij SBB is betrokken graag onder uw aandacht.
Vraag een voorschot op de subsidie Praktijkleren
Van 2 tot en met 30 juni 2020 kunt u een voorschot aanvragen op de subsidie Praktijkleren. Het kabinet wil bedrijven tegemoetkomen voor al gemaakte kosten en bevorderen dat leerbanen (bbl) in het mbo blijven bestaan. Lees hieronder verder.


Subsidieregeling Praktijkleren

Met de subsidieregeling Praktijkleren stimuleert het ministerie van OCW erkende leerbedrijven om leerbanen aan te bieden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de subsidieregeling uit. De regeling geldt onder andere voor bedrijven die een bbl-student of een vmbo-leerling in een leerwerktraject begeleiden.
De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat een leerbedrijf een bbl-student begeleidt. Het kabinet heeft aangegeven dat bij een gedwongen sluiting de weken van 16 maart tot en met 19 mei 2020 niet op de subsidie in mindering worden gebracht.
Van 2 tot en met 30 juni 2020 kunt u een voorschot aanvragen op de subsidie Praktijkleren. Het kabinet wil bedrijven tegemoetkomen voor al gemaakte kosten en bevorderen dat leerbanen (bbl) in het mbo blijven bestaan.
Om bedrijven te stimuleren leerbanen te bieden, moet het budget meeademen met het totale aantal bbl’ers. Een start is om een gegarandeerd bedrag van € 2.700 euro uit te keren. Deze ondersteuning is hard nodig, zeker in de sectoren waar geen aanvullend bedrag beschikbaar wordt gesteld vanuit een O&O-fonds.
Lees meer op rvo.nl
(externe link)