De Horeca Academie volgt de richtlijnen van het RIVM omtrent het Coronavirus en houdt de ontwikkelingen nauw in de gaten. Om zoveel mogelijk verdere verspreiding te voorkomen en te vertragen, hebben we besloten dat vanaf heden geen handen meer worden geschud op alle Horeca Academie locaties.

Ben je student bij de Horeca Academie en:

  • Mocht je koorts hebben met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
  • En je de afgelopen twee weken in een land/regio bent geweest met wijdverspreide verspreiding van het Coronavirus: China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran, de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
  • Of heb je de afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe Coronavirus.

Meld dit dan zo snel mogelijk bij je mentor.

Graag wijzen we een ieder op de volgende hygiënevoorschriften die op de website van het RIVM staan vermeld:
Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe Coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Wat is het advies voor mensen met andere gezondheidsproblemen (astma, COPD chronic obstructive pulmonary disease , diabetes etc.)?
Houd de standaard hygiënemaatregelen in acht en blijf uit de buurt van mensen die ziek zijn. Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen, ook die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Meer informatie
Voor verdere informatie verwijzen we naar de volgende websites:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijs
www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden