Brood

Brood, een vak apart.

Jij houdt van brood bakken en wil je verdiepen in technieken als werken met desem, rijzen en het gebruik van verschillende meelsoorten.


Bij de Horeca Academie kun je in de skills training ‘Brood’ leren hoe je met meer kennis en techniek nóg beter brood maakt. Je gaat aan de slag met deeg, desem en bladerdeeg, en leert waar smaak, structuur en krokante korsten vandaan komen.

 

Direct inschrijven
12
€750,-
3 vrijdagen
Certificaat

Skills á la carte’ 

Brood

Voor iedereen met ervaring in de keuken die zich verder wil verdiepen in brood.
Of je nu in een professionele keuken werkt, of een serieuze hobbybakker bent: als je je skills wil aanscherpen en meer grip wilt krijgen op deeg, rijstijd en smaakontwikkeling, dan is deze training iets voor jou.

Deze training is onderdeel van het Skills à la carte-programma van de Horeca Academie. Korte, intensieve trainingen waarin je specifieke vaardigheden ontwikkelt, begeleid door professionals uit het vak.

Wat leer je?

  • Werken met bloem, meel, desem en gist

  • Brooddeeg kneden, vormen en bakken

  • Het verschil tussen korte en lange rijzing

  • Desemstarter opzetten en onderhouden

  • Bladerdeeg maken en toepassen

  • Werken met verschillende soorten tarwe

  • Veelgemaakte fouten herkennen en oplossen

Je krijgt les van een ervaren docent die je begeleidt in techniek en inzicht.

Programma

Vrijdag 1: De basis van brood

  • Introductie in bloem, meel en brooddeeg

  • Kneedtechnieken en rijzing

  • Werken met gist

  • Vormgeven en bakken

Vrijdag 2: Verdieping met desem

  • Desemstarter opzetten en gebruiken

  • Werken met voordeeg, langzame rijzing

  • Analyse van meel- en graansoorten

  • Bakken met verschillende hydrataties

Vrijdag 3: Bladerdeeg en vrije toepassing

  • Basis van bladerdeeg (toureren)

  • Brood met vulling en eigen recepten

  • Tips voor bakken thuis of in de keuken

  • Proeverij en afsluiting

Praktisch

  • Duur: 3 vrijdagen van 11.00 uur – 16.00 uur

  • Locatie: Horeca Academie Amsterdam

  • Kosten: €750,- voor drie dagen (vrijgesteld van btw)

  • Inclusief: lunch, ingrediënten, materialen, koffie/thee

  • Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers

  • Niveau: basis tot gevorderd

  • Certificaat: je ontvangt een Skills à la carte-certificaat na afloop

Aanmelden

Wil je werken aan je skills in brooddeeg, desem en techniek?
Schrijf je dan in via het formulier hieronder.

Heb je nog vragen? Mail ons op info@horecaacademie.nl

Data & Inschrijven
Deze training vind dit jaar één keer plaats op 3 vrijdagen in Amsterdam. Bekijk de kalender hiernaast voor de data. Kun je op deze dag niet, maar zou je wel de training willen volgen? Neem dan contact met ons op en dan zetten we je op een wachtlijst. De trainingsdag start om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

Let op, combineer dit a la carte Skills onderdeel met een ander onderdeel en ontvang korting! 

Menu samen stellen
Kies je één gerecht a la carte of stel je eigen menu samen. Het is aan jou, bij elke menu samenstelling krijg je een gepaste korting.

De keuze vind je op deze pagina, klik door op de training om er meer over te leren.

Skills  Korting op totaalbedrag 
2 trainingen  3% 
3 trainingen  5% 
4 trainingen  10% 
5 of meer  15% 
Bel me terug
Inschrijven

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Brood

Dag 1 (vrijdag) 11:00 uur – 16:00 uur  datum 13-03-2026
Dag 2 (vrijdag) 11:00 uur – 16:00 uur datum 20-03-2026
Dag 2 (vrijdag) 11:00 uur – 16:00 uur datum 27-03-2026

 

13 maart 2026
Amsterdam
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten