Verschil tussen KAS 1 en KAS mbo 1?

Wij bieden de opleiding Keuken Assistent (KAS) op twee manieren aan.

  • 6 maanden programma KAS 1 (branche erkend SVH diploma)
  • 10 maanden programma KAS mbo 1 (erkende mbo niveau 1 opleiding)

Naast de duur van het programma, is het grootste verschil dat de ene opleiding (die van 10 maanden) leidt tot een erkend niveau 1 diploma en je daardoor ook de mogelijkheid hebt om door te stromen naar de opleiding Basiskok niveau 2. Het is wel verplicht bij deze opleiding dat je werkt bij een erkend leerbedrijf en hier minimaal 16 uur per week werkt.

Wanneer je het programma volgt van 6 maanden is het niet verplicht om te werken in een leerbedrijf. Het is hierbij moeilijker (hangt af van je vooropleiding) om door te stromen naar de opleiding Basiskok niveau 2.

 

Is dit diploma erkend?

Ja, dit is een erkend Leermeester diploma. Je doet officieel examen. Wanneer je jouw diploma hebt behaald, wordt je gegistreerd als erkend leermeester bij SBB. Jouw bedrijf kan dan bij dezelfde organisatie erkenning aanvragen voor een horeca opleiding waar jullie leerlingen voor willen begeleiden.

Wat is Zoom?

Zoom is een online programma waarmee je met meerdere personen tegelijk een video gesprek kunt hebben. Dit is ideaal voor een online training zoals Leermeester online.
Je krijgt dan via de mail een link gestuurd die je moet aanklikken wanneer de training start. De trainer is de ‘host’ en die zal de training starten, je hoeft dus verder niets te doen.
Je kunt gratis een account aanmaken via https://zoom.us/signup.
Om deel te nemen aan een Zoom video sessie heb je een laptop of computer nodig met een camera erin.

Do I need prior chefs education?

You do not need any prior chefs education for this course. It is necessary to speak and read English at the level where you can follow the course without any problems because of the language barriere.

Do I need an apprenticeship?

You do not need an apprenticeship for this Summer school course.