Gedistilleerd & Cocktails

Het serveren van gedistilleerde dranken, vergt de nodige kennis en kunde.

Wat is distilleren en wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een blend en een single malt whisky?
Tijdens onze actieve 2-daagse training én proeverij gedistilleerd, leer jij wat je moet weten over het distillatieproces en over de soorten dranken die hierbij horen.

 

Direct inschrijven
18+
€750,-
2 vrijdagen
Certificaat

Skills á la carte’ 

Gedistilleerd & Cocktails

Als je in de horeca werkt of gaat werken, is het noodzakelijk om naast de nodige kennis over bier en wijn ook op de hoogte te zijn van de gedistilleerde dranken. Menig horecabedrijf heeft een groot aanbod in binnenlands en-buitenlands gedistilleerde dranken. Wanneer je deze schenkt aan de gast, is het nuttig om te weten wát je schenkt. Uit welk suikerhoudend basisproduct wordt bijvoorbeeld wodka gemaakt en hoe hoor je nu echt een jenever te serveren? De training en proeverij gedistilleerd zorgt ervoor dat jij duidelijk onderscheid kunt maken tussen alle soorten. op dag twee ga je ook aan de slag met de essentie van het maken van een goede cocktail.

Proeven
Dit doen wij niet door middel van een theoretische training met droge lesstof. Bij de Horeca Academie leren wij door te doen. Bij de training gedistilleerd betekent dit vooral veel proeven. Je proeft tijdens deze training op één dag al 16 dranken. De dranken die aan bod komen tijdens dag één zijn o.a: cognac, armagnac, calvados, rum, cachaça, tequila, wodka, mezcal, gin en meerdere whisky’s.

Deze combinatie van praktijk, theorie én proeverij combineert het noodzakelijke met het aangename en zorgt ervoor dat je met de juiste kennis van zaken achter de bar staat.

Vanwege de proeverij is deze training voor 18 jaar en ouder.

Hoe ziet de indeling van deze training eruit?
Bij deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Het distilleer proces
– Buitenlands gedistilleerd (proeven)
– Whisky (proeven)
– Cocktails ( aan de slag)

Kosten
De prijs voor deze training bedraagt €750, – voor twee dagen training. Naast de nodige theorie, ga je op dag één veel proeven en de week erna ga je zelf aan de slag met cocktails.

De training is inclusief:
– Proeven van +/-16 verschillende dranken
– Certificaat

Data & Inschrijven

Deze training vind dit jaar één keer plaats op 2 vrijdagen in Amsterdam. Bekijk de kalender hiernaast voor de data. Kun je op deze dag niet, maar zou je wel de training willen volgen? Neem dan contact met ons op en dan zetten we je op een wachtlijst. De trainingsdag start om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

Training en proeverij voor jouw bedrijf

Wij bieden deze training aan voor bedrijven.  Neem contact met ons op om een incompany training aan te vragen.

Bel me terug
Inschrijven

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Gedistilleerd & cocktails

Dag 1 (vrijdag) 11:00 uur – 16:00 uur
Dag 2 (vrijdag) 11:00 uur – 16:00 uur

.18 september 2026 + 25 september 2026
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten