Cursus Professioneel Koken Copy

De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start deze zomer met de Summer School cursus professioneel koken.

Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.

Direct inschrijven
Maximaal 8 personen
€1.800,- (€450,- per losse module)
4 weken Summer School
Certificaat

Cursus Professioneel Koken 

Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat uit 4 weken. Je hebt 4 dagen per week les (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om maar één of meerdere weken aan te sluiten.

Voor wie?

  • Iedereen die deze zomer intensief aan de slag wil gaan met basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten.
  • Ideaal voor studenten die in september willen starten met de officiële opleiding Basiskok niveau 2 en nog geen ervaring hebben in de professionele keuken.
  • Als je de opleiding Keuken Assistent niveau 1 of de Kook Clinic hebt afgerond en meer verdieping wenst.
  • Als je de opleiding Basiskok niveau 2 volgt en extra wilt oefenen in de zomer, kan de Summer school een goede bijspijker cursus zijn.

Voor deze cursus hoef je nog niet te werken in de horeca.

Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.

Verzorging
De Horeca Academie verzorgt de lunch. De gerechten die worden bereid tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.

Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven les op de Summer School. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise. Dus per week.

Een lesdag is als volgt opgebouwd:

10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Oefenen met technieken
13:00 uur: Lunch (je hoeft niet je eigen lunch mee te nemen, wij zorgen voor de lunch)
13:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
16:30 uur: Evalueren en vooruitkijken

Programma Cursus Professioneel Koken:

Een lesdag duurt van 10:00 uur tot  16:30 uur.  Je kunt kiezen om één of meerdere weken te volgen. Je hebt les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Wij raden je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandeld.

 

Week 1: 20 juli tot en met 24 juli 2020

  • Basistechnieken
  • Big 5- basis kook- en snijtechnieken

Week 2: 27 juli tot en met 31 juli 2020

  • Voorgerechten
  • Vis | vlees | vegetarisch

Week 3: 3 augustus tot en met 7 augustus 2020

  • Hoofdgerechten: vis | vlees | vegetarisch
  • Fileren en schubben

Week 4: 10 augustus tot en met 14 augustus 2020

  • Nagerechten
  • Dessert technieken


Welke technieken komen aan bod?

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken
  • Uitbenen (vlees) en opdelen
  • IJs maken
  • Vis fileren
  • Uitbenen (gevogelte)
  • Bavarois maken

Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.

Kosten

Wanneer je het volledige (4 weken) programma volgt, is de investering €1800,- (€433,76 per week). Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €450,-.  Tijdens de les draag je kokskleding van de Horeca Academie (broek, buis en schort). De totale kosten van dit kleding pakket zijn €64,95.

Bel me terug
Meer info

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kalender Professioneel koken

Wij bieden deze cursus aan op onze locatie in Rijswijk en Amsterdam.
Je kunt de gehele cursus boeken en betaald € 1.710,- voor 3 weken.
Week 1 van 22 juli t/m 24 juli VOL
Week 2 van 29 juli t/m 31 juli VOL
Week 3 van 5 aug t/m 7 aug VOL

Nieuwe data volgen snel.

Heb je vragen? Bel gerust naar 070-3029956

 

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten