28 november 2018 | Blog

De drukte van de feestdagen komt steeds dichterbij. Maar! Ben jij al bezig met de komkommertijd na Sint, Kerst en nieuwjaar?

Door de drukte zou je het haast vergeten, maar ervaring leert dat januari een rustige maand wordt. Naast nieuwjaarsborrels is het over het algemeen in de restaurants iets rustiger.

Wat goed dat we je hier even aan herinneren toch? Want elke januari dacht je het weer. Oh ja, wat gaan we eraan doen, of hoe kunnen we gebruik maken van deze rustige periode? En dan, tja, dan is het vaak al te laat.

Dus… Wij geven je inspiratie hoe je deze komkommertijd op de juiste manier kan invullen, of tegen kan gaan.

Komkommer…

Tijd voor actie. 

Ben je het soort Horecazaak dat werkt met speciale acties? Zorg dat je deze tijdig aankondigt. Tijdens de kerstdrukte kan je jouw gasten alvast op de hoogte stellen van de januari actie. Een mooi menu voor een degelijke prijs. Bijvoorbeeld een: Start het jaar goed(!) menu of een alcoholvrije januari cocktailkaart.

Tijd voor ontwikkeling. 

In de Horeca is het vaak te druk om je bezig te houden met de ontwikkeling van jouw medewerkers. Nu is je kans. Schrijf ze nú alvast in voor een leermeestertraining in januari of laat ze in januari eindelijk eens rustig de tijd nemen om hun sociale hygiëne te halen.

Tijd voor promotie.

Neem de tijd om de promotie van het restaurant eens extra onder de aandacht te brengen. Bekijk je website nog eens goed en bekijk de social media pagina’s. Zijn de foto’s nog up-to-date? Zijn jullie eigenlijk goed vindbaar op Google?

Tijd voor iets nieuws.

Niet alleen voor je gasten, maar ook voor jouw medewerkers brengt een frisse nieuwe menukaart weer energie. Start met de nieuwe kaart of een aantal nieuwe gerechten na nieuwjaarsavond.

Tijd voor een bedrijfsuitje of nieuwjaarsborrel.

Geef alle medewerkers weer frisse moed voor het nieuwe jaar. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een feestelijk bedrijfsuitje.
Tip! Combineer het gezellige met het noodzakelijke. Bijvoorbeeld een teambuilding of kies voor een boost training. Denk hierbij aan een Service-en/ of Kitchenboost training voor het hele team.

Tijd voor vakantie.

Natuurlijk is dit niet voor iedereen haalbaar, maar wie weet is de eerste week van januari een goed moment om een weekje de deuren te sluiten voor ultieme rust na de drukte van de feestdagen.

 

Misschien heb je hier helemaal niets aan.  Het kan zijn dat januari bij jullie helemaal geen komkommertijdmaand is, maar dan hebben we je in ieder geval wel op tijd gewaarschuwd.