Cursus Professioneel Koken
Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat uit 4 weken. Je hebt 4 dagen per week les (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om maar één of meerdere weken aan te sluiten.
Voor wie?
- Iedereen die deze zomer intensief aan de slag wil gaan met basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten.
- Ideaal voor studenten die in september willen starten met de officiële opleiding Basiskok niveau 2 en nog geen ervaring hebben in de professionele keuken.
- Als je de opleiding Keuken Assistent niveau 1 of de Kook Clinic hebt afgerond en meer verdieping wenst.
- Als je de opleiding Basiskok niveau 2 volgt en extra wilt oefenen in de zomer, kan de Summer school een goede bijspijker cursus zijn.
Voor deze cursus hoef je nog niet te werken in de horeca.
Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.
Verzorging
De Horeca Academie verzorgt de lunch. De gerechten die worden bereid tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.
Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven les op de Summer School. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise. Dus per week.
Een lesdag is als volgt opgebouwd:
10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Oefenen met technieken
13:00 uur: Lunch (je hoeft niet je eigen lunch mee te nemen, wij zorgen voor de lunch)
13:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
16:30 uur: Evalueren en vooruitkijken
Programma Cursus Professioneel Koken:
Een lesdag duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur. Je kunt kiezen om één of meerdere weken te volgen. Je hebt les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Wij raden je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandeld.
Week 1: 20 juli tot en met 24 juli 2020
- Basistechnieken
- Big 5- basis kook- en snijtechnieken
Week 2: 27 juli tot en met 31 juli 2020
- Voorgerechten
- Vis | vlees | vegetarisch
Week 3: 3 augustus tot en met 7 augustus 2020
- Hoofdgerechten: vis | vlees | vegetarisch
- Fileren en schubben
Week 4: 10 augustus tot en met 14 augustus 2020
- Nagerechten
- Dessert technieken
Welke technieken komen aan bod?
- Snijtechnieken
- Kooktechnieken
- Uitbenen (vlees) en opdelen
- IJs maken
- Vis fileren
- Uitbenen (gevogelte)
- Bavarois maken
Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.
Kosten
Wanneer je het volledige (4 weken) programma volgt, is de investering €1800,- (€433,76 per week). Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €450,-. Tijdens de les draag je kokskleding van de Horeca Academie (broek, buis en schort). De totale kosten van dit kleding pakket zijn €64,95.