Ik ben Damaris Verkijk en ben al 10 jaar werkzaam bij de Horeca Academie. Ik heb zelf een sociaal maatschappelijke studie afgerond en ben begonnen bij Threewise, het zusterbedrijf van de Horeca Academie .

Threewise is een bedrijf dat voornamelijk incompany opleidingen in de zorg verzorgt, hierbij vooral gericht op gastvrijheid in de zorg.  Gastvrijheid zoals deze naast de horeca in de zorg ook van groot belang is. Hier was destijds een project in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Den Haag,  genaamd ‘Koken naar een baan’. Bij dit project ben ik begonnen. Dat was de eerste beweging richting opleidingen in de horeca. Hier werden mensen die in een lange periode werkeloos waren,  opgeleid als kok.  Threewise verzorgde tijdens dit project de opleiding en begeleiding met het vinden en behouden van een baan.  Vanuit hier is de slag geslagen naar de Horeca Academie. Het vak leren,  waarbij de focus vooral ligt bij de praktijk. Geen boeken en zo min mogelijk stil zitten tijdens de les. Leren door te doen! We zijn gestart met twee kleine groepjes koks en zijn  toch snel gegroeid naar waar we nu zijn.

Langzaamaan ben ik mij steeds meer gaan richten op de marketing & sales van alle opleidingen en trainingen, het opzetten van nieuwe projecten en sta ik open voor alles waar ik maar de kans voor heb om deel van uit te maken. Ik heb mij lang als Marketing Manager bezig gehouden met de identiteit van de Horeca Academie en alle uitingen die wij als Horeca Academie doen met betrekking tot opleidingen én trainingen.

Sinds november 2021 ben ik werkzaam als Manager of Operations van de Horeca Academie.

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten