Ik ben Jörgen van der Veer, 53 jaar en ik woon en werk in Den Haag. Naast de trainingen die ik geef, ben ik nu 10 jaar werkzaam als docent en trainer bij de Horeca Academie en ben ik eigenaar van Kookcoach: een trainings en adviesbureau. Zelf ben ik al zo’n 35 jaar werkzaam in de horeca. Vanaf dat ik 4 jaar was, wist ik dat ik kok wilde worden. Met die passie ben ik geboren en daar ben ik ook mee verder gegaan. Ik heb in diverse horecabedrijven gewerkt, in allerlei verschillende disciplines. Van midden tot hoog segment , van de achterhoek tot in Den Haag. Daarnaast heb ik ervaring in het geven van trainingen en workshops.

In mijn lessen leer ik de toekomstige koks dat ze niet alleen worden opgeleid om een trucje te kunnen leren. Een goede kok zijn, is veel meer dan dat. Als docent ben ik namelijk ook mentor en praktijkbegeleider. Je komt met mensen in aanraking, met verschillende karakters. Hoe ga je daar mee om? Hoe ga je met een student om die het wel wil maar niet kan? Of andersom? Hoe help je zo iemand om toch zijn doel te bereiken? Je krijgt als docent ook te maken met weerstand of met sociale problemen. Hoe zorg je ervoor dat je deze leerlingen toch de goede richting op kunt sturen? Ik vind het geweldig om een leerling te zien groeien van jongen tot (vak)man en van meisje tot (vak)vrouw.

De trainingen van de Horeca Academie worden heel praktisch neergezet. Ze zijn echt geschikt om met name koks op te leiden, omdat koks vaak heel praktisch en doelgericht zijn. Je moet er als docent voor zorgen dat de lessen heel actief blijven. Een uurtje theorie, maar daarna gaan we veel oefeningen doen. Daarnaast komen we uit de praktijk, waardoor we weten waar de gevoeligheden liggen en wat de knelpunten zijn.

 

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten