6 juli 2018 | Nieuws

In september start hij met zijn baan bij Stadskaffee Laurens in Alkmaar én begint hij met zijn koksopleiding aan de Horeca Academie. Anwar Rasheed is vier jaar geleden gevlucht uit Syrië, waar hij 19 jaar werkte als accountant.

De advertentie op Facebook waar de wedstrijd voor de studiebeurs van de Horeca Academie werd aangekondigd, nodigde de kandidaten uit om ze te overtuigen waarom zij in aanmerking komen voor de studiebeurs van de koksopleiding. Dit kon een foto of filmpje zijn of een andere creatieve manier. Enthousiaste hobbykok Anwar, heeft dit laatste gedaan. Met een klein beetje steun van zijn omgeving, heeft hij alles uit de kast gehaald om zijn favoriete gerechten te koken voor alle medewerkers van de Horeca Academie. Met een uitgebreide presentatie én zelfgemaakte menukaarten, werd snel duidelijk dat hij de studiebeurs verdiende.

Vorige maand heeft hij een proefles gedaan. Vooral de interactie met de medestudenten vond hij erg waardevol. Dit is dé manier om de taal nog beter te beheersen en om in contact te komen met mensen. Hij kijkt er erg naar uit om te starten.

De Horeca Academie wil een blijvende positieve bijdrage leveren aan de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Samen met de organisatie ZonMW bood de Horeca Academie wederom één studiebeurs voor een opleiding van de Horeca Academie aan. ZONMW organiseerde hiervoor  een groot benefietdiner bij de Horeca Academie.