15 maart 2018 | Nieuws

Bij de Horeca Academie gaan wij altijd direct aan de slag met tips van onze deelnemers. Zo ook met de tips van de deelnemers (of potentieel deelnemers) aan onze 10-daagse Kook Clinic. Voorgaande jaren draaide je als Kook Clinic deelnemer mee met een reguliere lesdag van onze koksopleiding. Dit kon op elke lesdag van de week.

Bij sommige deelnemers werd als nadelig ervaren dat ze niet direct hetzelfde niveau hadden als onze deelnemers van onze BBL mbo opleidingen. De deelnemers van onze koksopleidingen werken namelijk dagelijks in een professionele keuken. Een ander geluid dat wij hebben gehoord, is dat er behoefte is aan een groepsgevoel en dat het leuk is als je samen met andere ‘Kook Clinic-ers’ kunt sparren. Dit alles hebben wij meegenomen tijdens de ontwikkeling van de Kook Clinic 2.0.

Er waren ook veel positieve geluiden over de ‘oude Kook Clinic’ constructie. Bijvoorbeeld dat je les krijgt zoals de professionals in spé van professionals uit de praktijk. De Kook Clinic is niet bedoeld als een ‘leuke kook club’ of ‘simpele gezellige workshop’. Je leert écht koken. Als een kok. Dit houden we natuurlijk zo.

Wat verandert nu precies?
Je hebt les op één dag in de week, de vrijdag. De lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 uur. Je hebt alleen les met Kook Clinic deelnemers. Het is nog steeds mogelijk om lesthema’s over te slaan en om op elk moment van het jaar in te stromen. Je mag gedurende het gehele jaar de 10 lessen volgen.

De allereerste lesdag van deze vernieuwde Kook Clinic is op vrijdag 6 april. Wil je nu beginnen? Dan start je op vrijdag 6 april.

In de Kook Clinic komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Verschillende kook- & bereidingstechnieken.
  • Ontwikkelen van productkennis.
  • Planning en Mise én place.
  • Allergenen ( aanpassingen maken op menu’s)
  • Vis (fileren) en schaal-en schelpdieren.
  • Desserts en friandises.

Lees meer informatie en schrijf je in voor de Kook Clinic op deze pagina.