23 november 2015 | Nieuws

Afgelopen zaterdag 21 november hebben medewerkers van de Horeca Academie soep uitgedeeld aan de vluchtelingen die in het voormalige Ministerie van Sociale Zaken verblijven. De Horeca Academie en Threewise zitten sinds 3 augustus in het voormalige Ministerie. Directeur Antoine Defesche: “Eigenlijk meteen toen we hoorden dat we vluchtelingen als nieuwe buren zouden krijgen, bedachten we dat we ze welkom wilden heten. Chefkok Jörgen van der Veer kwam met de vegetarische erwtensoep. Ambachtelijk gemaakt door de leerlingen van de Horeca Academie en eetbaar voor elk geloof of cultuur. Het was een oer-hollands welkom met een traditioneel wintergerecht.”

Directeur Roland de Groot van Threewise (onder andere bekend van projecten als het WijkLeerbedrijf): “Wij hoorden van het initiatief van de Horeca Academie en wilden niet achterblijven, wij hebben de kosten van de soep op ons genomen en dragen daarmee ook een steentje bij.

Antoine Defesche: “Het was een prachtig gezicht om honderden mensen aan de erwtensoep te zien. Veel vluchtelingen wisten toch niet echt wat ze van ons voorgeschoteld kregen, maar je kon zien dat ze zichtbaar genoten.”

In het voormalig ministerie heeft de Horeca Academie de ruimte voor zo’n 250 leerlingen die het koksvak of andere horecaberoepen leren. In de voormalige kantine van het SZW is de praktijkopleidingsruimte gerealiseerd. De vluchtelingen zitten aan de kant van de Laan van NOI in het pand en de ondernemers zitten aan de andere kant.