26 mei 2017 | Nieuws
Tijdens het Horeca Academie InnovatieLab op vrijdag 16 juni (9:30 uur -13:00 uur) gaan 6 getalenteerde koks aan de slag met een alternatief voor brood.
 
Op dit moment zijn wij de jury aan het samenstellen. De jury zal op de wedstrijddag de “broden” beoordelen. Beoordelingscriteria zijn onder andere de originaliteit, kwaliteit en smaak van het brood, maar ook duurzaamheid en uitvoerbaarheid van het recept.
 
De Horeca Academie is nog op zoek naar een of twee juryleden die zijn/ haar expertise inzet voor de beoordeling van de broden. Herken jij je hierin en word jij enthousiast van het ontdekken van talent? Dan ben jij wellicht een goed jurylid van de eerste editie van het Horeca Academie InnovatieLab. Stuur een berichtje waarin je aangeeft waarom jij geschikt bent als jurylid naar damaris@horecaacademie.nl
 
Ter info: het jury zijn is een onbezoldigde erebaan, je ontvangt een attentie en in overleg reiskosten.
Voor meer informatie over het InnovatieLab, staat hieronder de uitnodiging aan de gekozen deelnemers van het InnovatieLab:

In het kader van ‘ de Horeca Academie als centrum van Innovatie en Creatie’  heeft de Horeca Academie jou voorgedragen als creatiekandidaat voor het eerste Horeca Academie InnovatieLab op vrijdag 16 juni 2017.  In het Horeca Academie InnovatieLab wordt gewerkt aan trends en ontwikkelingen binnen de horeca. Denk hierbij aan conceptontwikkeling, recepturen, dranken, nieuwe benaderingen van traditionele technieken enzovoort.

Tijdens deze eerste editie van het Horeca Academie Innovatielab ben jij uitgekozen om een nieuwe receptuur te bedenken voor het traditionele recept van ‘Brood’.   Jij kan zelf iemand voordragen om jou te assisteren tijdens jouw experiment, je mag ook alleen jouw recept uitwerken.  

Omdat wij streven naar pure innovatie, moet jouw receptuur aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

  • Low/ no carbs
  • Geen suiker
  • Weinig zout
  • Glutenvrij
  • Voedzaam
  • Duurzame productie

 

Laat  voor 12 mei weten of je komt en eventueel met wie. Stuur dan uiterlijk voor vrijdag 9 juni jouw ingrediëntenlijst door naar severine@horecaacademie.nl.

De broden worden door een vakjury beoordeeld. Het winnende brood wordt uiteindelijk verkocht als glutenvrij alternatief bij lunchroom PeP in Den Haag. De prijs die de winnaar krijgt een persbericht met foto, roem én een geldbedrag van €250,-

 

Praktische informatie:

Wanneer:      vrijdag 16 juni 2017 van 9:30 uur tot 13:00 uur

Waar:              KookLab Horeca Academie Den Haag

Wie:                8 aangedragen deelnemers

Hoe:                Meld je aan door een mail te sturen naar info@horecaacademie.nl