4 mei 2018 | Nieuws

Chef is een productie van Gerald Arkesteijn van de Dutch Filmers Academy. Een gastronomische documentaire over de problematiek en mooie kanten rondom dit bijzondere beroep. Personeelstekort, lage salarissen, lange werkdagen en hoge werkdruk. De documentaire is gemaakt vanuit het perspectief van verschillende chefs. Chefs met verschillende achtergronden, die allemaal één ding gemeen hebben. Dat is de liefde voor eten, drinken en de gasten.

Er worden 5 restaurants gevolgd in Nederland én België. Elk restaurant en chef heeft een eigen verhaal. Yerba, een nieuw restaurant dat hard werkt voor een plek in de competitieve Amsterdamse horeca. Een student van de Horeca Academie die zijn draai probeert te vinden in de keuken, het team van Pure C en Parkheuvel die enorme druk voelen vanwege hoge verwachtingen van de gasten. Een chef die zijn eigen keuken runt, omdat hij zich niet kan veroorloven om een werknemer aan te nemen.

Chef geeft op een interessante manier weer hoeveel mooie kanten met soms scherpe randjes er zitten aan het koksvak. De Horeca Academie is daarom ook trotse hoofdsponsor van deze documentaire. Ook de Horeca Academie merkt dat er vaak een geromantiseerd beeld is van het beroep kok. Deelnemers aan onze koksopleiding komen soms nog groen binnen. Ze merken na een jaar gewerkt te hebben in de keuken, dat het niet zomaar een beroep is. Je moet het echt willen anders red je het niet in de kokswereld. Hard werken, met vallen en opstaan. Het is bij de studenten van de Horeca Academie een weloverwogen keuze. Sommigen hebben gewerkt als advocaat of als tramchauffeur, anderen hebben nog helemaal geen werkervaring. Iedereen begint bij hetzelfde niveau en daarna bepaalt iedereen zelf hoe ver ze gaan en wat ze daarvoor moet doen óf moet laten.

Op maandag 11 juni 2018 is de première. De première vindt plaats bij de Horeca Academie in Den Haag. Wil jij bij de première aanwezig zijn? Wij mogen 5 kaarten geven. Stuur een mail met een originele motivatie naar: damaris@horecaacademie.nl