3 mei 2019 | Nieuws

Op 29 juni is het Veteranendag. Dit is een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 111.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De kookwedstrijd ‘Come Back Meal’ is in het leven geroepen door het Nationaal Comité Veteranendag om meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te genereren en jeugd hierbij de betrekken. Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert deze kookwedstrijd samen met educatieve programma Veteraan in de Klas van het Veteraneninstituut. Studenten van de opleiding Zelfstandig Werkend kok van de Horeca Academie, zullen de deelnemers ( scholieren tussen 10 en 16 jaar oud) begeleiden tijdens de uitvoering van de wedstrijd waar de gerechten door een officiële top jury worden beoordeeld.

Ontmoeting met koning Willem-Alexander

Deelnemende klassen krijgen de opdracht een ‘Come Back Meal’ te bedenken voor veteranen die terugkomen van een missie. De top tien recepten wordt op woensdag 29 mei daadwerkelijk gekookt voor een groep veteranen op de Horeca Academie in Den Haag. De winnaar wordt gekozen door een speciale jury, bestaande uit onder andere Pierre Wind en Anna Yilmaz en mag  op 29 juni als VIP-gast aanwezig zijn op Veteranendag. Daarnaast maken de deelnemende klassen kans op mooie prijzen, zoals een vlucht in een oude Dakota en een ontmoeting met koning Willem-Alexander.

Gastles

Elke deelnemende klas krijgt bovendien een gastles van een veteraan. Door zijn of haar persoonlijke verhaal te delen worden thema’s als oorlog, vrede en democratie bespreekbaar gemaakt voor kinderen. Op woensdag 15 mei komt er ook een Veteraan op bezoek bij de Horeca Academie.  De deadline voor het insturen van de recepten is vandaag! Wij zijn benieuwd wat voor mooie gerechten er gemaakt gaan worden.