Plating skills 1

Jij kijkt niet alleen naar smaak, maar ook naar hoe een gerecht eruitziet.

Bij de Horeca Academie leer je in deze skills training hoe je een bord opmaakt met oog voor balans, kleur, structuur en presentatie. Je ontdekt hoe je plating professioneel en doelgericht aanpakt, en je gaat natuurlijk vooral zelf aan de slag.

 

Direct inschrijven
12
€650,-
2 vrijdagen
Certificaat

Skills á la carte’ 

Voor wie is deze skills training geschikt?

Deze training is er voor hobbykoks die willen leren hoe je een bord opmaakt als een echte chef. Maar ook voor (professionele) koks die meer verdieping zoeken in het waarom achter plating: waarom je iets op een bepaalde plek legt, welke balans er moet zijn, en wat er gebeurt met de beleving van een gerecht.

Deze training is onderdeel van het Skills à la carte-programma: korte, intensieve trainingen waarin je gericht werkt aan specifieke vaardigheden in de horeca en foodservice.

Wat leer je?

  • Wat “plating” precies is en waarom het belangrijk is
  • Basisregels voor een goed opgemaakt bord
  • De verhouding tussen product, saus en garnering
  • Visuele technieken zoals hoogte, lijn en kleurgebruik
  • Verschillende platingstijlen
  • Zelf opmaken, corrigeren en verbeteren

Je leert het niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen. Je werkt met professionele materialen en krijgt direct feedback op jouw opmaak.

Programma

Vrijdag 1: De basis van plating

  • Waarom plating? Wat doet het met smaak en beleving?
  • De bouwstenen van een goed bord
  • Technieken voor plaatsing, balans en focus
  • Werken met verschillende componenten en sauzen
  • Oefenen met eigen composities

Vrijdag 2:

 

Data & Inschrijven
Deze training vind dit jaar één keer plaats op 2 vrijdagen in Amsterdam. Bekijk de kalender hiernaast voor de data. Kun je op deze dag niet, maar zou je wel de training willen volgen? Neem dan contact met ons op en dan zetten we je op een wachtlijst. De trainingsdag start om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

Let op, combineer dit a la carte Skills onderdeel met een ander onderdeel en ontvang korting! 

Menu samen stellen
Kies je één gerecht a la carte of stel je eigen menu samen. Het is aan jou, bij elke menu samenstelling krijg je een gepaste korting.

De keuze vind je op deze pagina, klik door op de training om er meer over te leren.

Skills  Korting op totaalbedrag 
2 trainingen  3% 
3 trainingen  5% 
4 trainingen  10% 
5 of meer  15% 
Bel me terug
Inschrijven

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Plating 1

Dag 1: 11:00 uur- 16:00 uur  datum 8-05-2026
Dag 2: 11:00 uur- 16:00 uur datum 15-05-2026

 

8 mei 2026
Amsterdam
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten