De Basic Skills training ( voorheen cursus Professioneel Koken) is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start met de cursus professioneel koken.
Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.
Skills a la carte
Basic Skills training
Tijdens de ‘Basic Skills training leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Dit is een 9 daagse training, je hebt les op vrijdag bij de Horeca Academie Amsterdam.
De basic skills zijn de basisvaardigheden die elke (aankomend) kok nodig heeft om efficiënt, veilig en professioneel in een keuken te kunnen werken. Denk hierbij aan snijtechnieken, hygiëne, mise-en-place, werken met messen, bereidingswijzen en de organisatie van je werkplek. Ook basiskennis van producten, temperatuurbeheersing en keukenmachines komen aan bod.
Deze vaardigheden vormen de fundering onder elk gerecht – of je nu werkt in een brasserie, sterrenzaak of leeromgeving.
Bij de Horeca Academie leer je door te doen. Tijdens de Basic Skills-training ga je onder begeleiding van een ervaren vakdocent zelf aan de slag in de praktijkkeuken.
We geloven in actief leren: je oefent technieken, herhaalt ze en past ze direct toe in kleine bereidingen. Je krijgt duidelijke uitleg, maar vooral veel ruimte om te oefenen, vragen te stellen en te ontwikkelen op je eigen tempo.
Er wordt gewerkt in kleine groepen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor elke deelnemer. De docent geeft praktische tips, corrigeert waar nodig en laat je zelf ontdekken wat werkt.
Of je nu net begint in de keuken of je techniek wilt opfrissen: deze training zorgt ervoor dat je met zelfvertrouwen de basis onder de knie krijgt.
Voor wie?
Voor deze Skills training hoef je niet te werken in de horeca en je hoeft dit ook niet perse te ambiëren
Start Basic skills training:
Deze training start op vrijdag
Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.
Verzorging
De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.
Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven deze Basic Skills training. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise.
Een lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 (+lunch verzorgd door ons) uur als volgt opgebouwd:
(bekijk de kalender voor de startdata van de trainingsweken)
10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Lunch
13:00 Oefenen met technieken
14:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
17.00 uur: Evalueren en vooruitkijken
Programma:
Wekelijks zijn de lesdagen op vrijdag. Een lesdag duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Let op: Deze cursus zit erg snel vol. Wil je je aanmelden voor deze Basic Skills training dat je er snel bij bent!
Deel 1
Deel 2:
Deel 3:
Welke technieken komen aan bod?
Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.
Kosten
Je betaalt voor deze cursus professioneel koken €1.910,- voor het gehele programma.
Wil je meer weten over onze annuleringsvoorwaarden? Die vind je hier.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.
Wij bieden deze cursus aan op onze locatie in Amsterdam.
Je kunt de gehele cursus boeken en betaald € 1.910,- voor 9 lesdagen.
dag 1 -9 januari 2026,
dag 2- 16 januari 2026
dag 3 -23 januari 2026
dag 4- 30januari 2026
dag 5- 6 februari 2026
dag 6-13 februari 2026
dag 7-20 februari 2026
dag 8- 27 februari 2026
dag 9- 6 maart 2026
Heb je vragen? Bel gerust naar 070-3029956