23 oktober 2018 | Blog

#Horecaiseendroombaan

Door:  Antoine Defesche
Directeur Horeca Academie

President Kennedy had ooit een mooie droom: “We will land a man on the moon and return him safely to earth”.
Er waren heel wat jaren voor nodig om deze stoutmoedige wens uit te laten komen, het leek onmogelijk maar het lukte. Doordat Kennedy een duidelijk alhoewel heel moeilijk bereikbaar doel schetste, kreeg heel het land er energie van en ging men er hard mee aan de slag. Wij willen ons bij de Horeca Academie niet met de iconische Kennedy vergelijken, maar we hebben ook een grote droom geformuleerd, een doel dat we met zijn allen moeten kunnen bereiken als we er hard aan gaan trekken:

Werken in de Horeca is een droombaan. Ofwel #horecaiseendroombaan,  want we leven in de tijd van social media!

 

Realiteit:
Sandra 41 jaar: Als ik op een feestje vertel dat ik in de bediening werk dan vragen mensen wat er misgegaan is in mijn carrière.

 

Droom:
Gerard 45: op een verjaardag vertel ik vol trots over mijn beroep: gastheer, het gasten naar de zin maken, daar word ik zelf echt blij van.

 

 

We willen verder kijken dan ons operationele doel om elke opleiding met de beste kwaliteit beschikbaar te hebben voor elke vraag die er vanuit de Horeca komt. We willen op een hoger niveau bijdragen aan onze branche, aan de werknemers, de ondernemers en de gasten. Als we ons doel bereiken zal iedereen gelukkiger worden. Wat is er nu dan aan de hand? Heb je even? Laten we het trouwens uitdagingen noemen en geen problemen.
De horeca heeft te maken met de volgende uitdagingen:

Personeelstekort, hoog verloop, lage scholingsgraad, laag imago, laag salaris, werktijden (‘s avonds en weekenden), onbetaalde uren, etc.

Het is enorm jammer dat mensen die helemaal op hun plek zijn in de Horeca, ze krijgen echt voldoening uit het veelzijdige werk dat een grote sociale component heeft, toch de Horeca verlaten omdat ze afknappen op de randverschijnselen zoals hierboven genoemd.

Personeelstekort is misschien wel het allergrootste probleem, uh uitdaging bedoel ik natuurlijk. Maar eigenlijk denk ik serieus dat het allemaal met elkaar samenhangt. Doordat het beroep in Nederland een beroerd imago heeft (de sexy chef of die top-sommelier uitgezonderd), kiezen te weinig mensen voor een carrière in de horeca, horeca-eigenaren kiezen noodgedwongen voor scholieren en studenten en andere werknemers die niet zijn opgeleid voor de horeca. Horeca is een vak, dat uitoefenen gaat echt veel beter als je er ook echt voor opgeleid bent. We moeten zelf het vak wel serieus nemen.

 

Realiteit:

Ivo 50 jaar: ik werk al mijn hele leven als gastheer en zou niet anders willen. Mensen in mijn omgeving kijken daar weleens raar naar, wordt het niet tijd   voor een normale baan? Maar ik zou niet anders willen, de dynamiek, de contacten met gasten en de mooie producten, ik ben in mijn element als gastheer.

Gast: ik was vorige week in een fantastisch restaurant, ik heb heerlijk gegeten maar de bediening was om te huilen. Het leek wel alsof het allemaal middelbare scholieren waren en ze hadden echt geen idee wat ze aan het doen waren.

Frederik 40 jaar: Koken, het werken met de mooie producten, de sfeer onderling, kok zijn is het mooiste beroep dat ik ken. Ik ben helaas afgebrand. 50-60 uur werken per week en nooit een weekend vrij.

 

Droom:

Karim 29 jaar kok: bij ons in de keuken werken we 4 keer 9,5 uur, daardoor ben ik elke week drie dagen vrij en soms is dat ook in het weekend. Hierdoor heb ik veel tijd om met mijn gezin door te brengen en kan ik toch het mooiste beroep ter wereld blijven uitoefenen.

 

 

Hoe zorgen we dat #horecaiseendroombaan geen fantasie blijft? Het is net als bij de raket van Kennedy, we kunnen niet meteen gaan vliegen en we hebben tijd nodig.
Ik nodig iedereen die dit stuk leest uit om ideeën naar mij op te sturen. Een eerste aanzet, is naar mijn mening dat we wat “basics” die in andere branches normaal zijn in de Horeca ook gaan instellen:

-medewerkers krijgen betaald voor alle uren die ze werken.

-4-daagse werkweken

-iedereen heeft af en toe een weekend vrij

-medewerkers volgen opleidingen

-er is werkoverleg

We willen gaan bereiken dat we allemaal in de Horeca trots kunnen zijn,  met plezier werken, horeca als een serieus beroep beschouwen en als een echte carrière.  Dat we onze liefde voor het vak, de mensen en de producten kunnen vasthouden en de waardering krijgen voor de inzet die we tonen. Kortom we gaan zorgen dat #horecaiseendroombaan realiteit wordt en geen illusie. Let’s go to the moon and back together!

Ps: Ik ontvang graag jullie ideeën en hoor graag van je!

 Mail mij: antoine@horecaacademie.nl