Hoe gebruik je zeewier in gerechten? Er bestaan wereldwijd 10.000 verschillende soorten zeewieren: van rood tot groen, klein tot meterslang. En ieder wier heeft zijn eigen smaakprofiel: nootachtig, ziltig, en zelfs rokerig.

In deze inspiratiesessie die we samen met de Noordzeeboerderij organiseren, duik je zelf de keuken in om de smaak, aroma en textuur van verschillende wieren te ontdekken en toe te passen in verrassende gerechten. Dit alles onder begeleiding van Dutch Cuisine ambassadeur Sebastiaan Knottnerus die je de tips en tricks leert over zeewieren om van je eigen gerecht een signature dish te maken. Extra leuk: voor deze sessie zijn ook zeewierproducenten uitgenodigd! Zij weten alles over teelt, oogst, verwerking en de producten waar je in de sessie mee werkt. Ze kunnen dus ook al je vragen over zeewier(producten) beantwoorden. Betreed de ziltige wereld van zeewier en leer hoe jij lekkere, duurzame gerechten maakt met deze (Noord) zeegroente!

 

De sessie wordt samen met Stichting Noordzeeboerderij georganiseerd en vindt plaats op de Horeca Academie in Den Haag op 7 oktober aanstaande van 14.00-17.00 uur. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via frederike@horecaacademie.nl