27 augustus 2019 | Nieuws

Whisky, wodka, tequila of likeur liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de nieuwe training én proeverij bij de Horeca Academie. Leer alles over gedistilleerde drank tijdens een informatieve en interactieve (vooral veel zelf proeven) training.

Als je in de horeca werkt of gaat werken, is het noodzakelijk om naast de nodige kennis over bier en wijn ook op de hoogte te zijn van de gedistilleerde dranken. Menig horecabedrijf heeft een groot aanbod in binnenlands en buitenlands gedistilleerde dranken. Wanneer je deze schenkt aan de gast, is het nuttig om te weten wát je schenkt. Uit welk suikerhoudend basisproduct wordt bijvoorbeeld wodka gemaakt en hoe hoor je nu echt een jenever te serveren? De training en proeverij gedistilleerd zorgt ervoor dat jij duidelijk onderscheid kunt maken tussen alle soorten.

Dit doen wij niet door middel van een theoretische training met droge lesstof. Bij de Horeca Academie leren wij door te doen. Bij de training gedistilleerd betekent dit vooral veel proeven. Je proeft tijdens deze training op dag één al 16 dranken. De dranken die aan bod komen tijdens dag één zijn o.a: cognac, armagnac, calvados, rum, cachaça, tequila, wodka, mezcal, gin en meerdere whisky’s.

Deze training wordt gecombineerd met een excursie en proeverij naar Van Kleef op dag twee. Van Kleef is het enige nog bestaande jenever– en likeurenhuis uit de hofstad. Opgericht in 1842, is het tevens één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag, gevestigd op de oorspronkelijke locatie in het oude centrum.

Deze combinatie van praktijk, theorie én proeverij combineert het noodzakelijke met het aangename en zorgt ervoor dat je met de juiste kennis van zaken achter de bar staat.
Vanwege de proeverij is deze training voor 18 jaar en ouder.

Op 2 oktober start de eerste training gedistilleerd in Den Haag. Lees hier meer over de training en proeverij gedistilleerd.