Training en proeverij gedistilleerd

Het serveren van gedistilleerde dranken, vergt de nodige kennis en kunde.

Wat is distilleren en wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een blend en een single malt whisky?
Tijdens onze actieve 2-daagse training én proeverij gedistilleerd, leer jij wat je moet weten over het distillatieproces en over de soorten dranken die hierbij horen.

 

Direct inschrijven
18+
€240,-(excl btw.)
2 dagen
Certificaat

De training en proeverij gedistilleerd
Als je in de horeca werkt of gaat werken, is het noodzakelijk om naast de nodige kennis over bier en wijn ook op de hoogte te zijn van de gedistilleerde dranken. Menig horecabedrijf heeft een groot aanbod in binnenlands en-buitenlands gedistilleerde dranken. Wanneer je deze schenkt aan de gast, is het nuttig om te weten wát je schenkt. Uit welk suikerhoudend basisproduct wordt bijvoorbeeld wodka gemaakt en hoe hoor je nu echt een jenever te serveren? De training en proeverij gedistilleerd zorgt ervoor dat jij duidelijk onderscheid kunt maken tussen alle soorten.

Dit doen wij niet door middel van een theoretische training met droge lesstof. Bij de Horeca Academie leren wij door te doen. Bij de training gedistilleerd betekent dit vooral veel proeven. Je proeft tijdens deze training op dag één al 16 dranken. De dranken die aan bod komen tijdens dag één zijn o.a: cognac, armagnac, calvados, rum, cachaça, tequila, wodka, mezcal, gin en meerdere whisky’s.

Deze training wordt gecombineerd met een excursie en proeverij naar Van Kleef op dag twee. Van Kleef is het enige nog bestaande jenever– en likeurenhuis uit de hofstad. Opgericht in 1842, is het tevens één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag, gevestigd op de oorspronkelijke locatie in het oude centrum.

Deze combinatie van praktijk, theorie én proeverij combineert het noodzakelijke met het aangename en zorgt ervoor dat je met de juiste kennis van zaken achter de bar staat.
Vanwege de proeverij is deze training voor 18 jaar en ouder.

 

Hoe ziet de indeling van deze training eruit?
Bij dag 1 komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Het distilleer proces
– Buitenlands gedistilleerd (proeven)
– Whisky (proeven)

Bij dag 2 komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Opfrissen behandelde stof
– Kennis toepassen in de praktijk
– Excursie/ proeverij bij Van Kleef (verdieping binnenlands gedistilleerd)

Kosten
De kosten voor de training zijn €240,- (exclusief BTW). Er komen geen onverwachte kosten bij.

De training is inclusief:
– Naslagwerk
– Proeven van +/-16 verschillende dranken
– Proeverij bij Van Kleef
– Certificaat

Data & Inschrijven
De eerstvolgende data bij jou in de buurt kun je bekijken in onze kalender. Je kunt je ook direct inschrijven.

Training en proeverij voor jouw bedrijf
Het is natuurlijk voordeliger als je in één keer meer deelnemers inschrijft voor deze training. Ook mag je dan zelf aangeven op welke dag en tijdstip het uitkomt. Neem contact met ons op om een incompany training aan te vragen. 

Bel me terug
Inschrijven

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Training en Proeverij gedistilleerd

Dag 1 (woensdag): 13:00 uur tot 17:00 uur
Dag 2 (woensdag): 13:00 uur tot 17:00 uur (incl. excursie naar Van Kleef)

20 november 2019 + 27 november 2019
Den Haag
Inschrijven
15 januari 2020 + 22 januari 2020
Den Haag
Inschrijven
5 februari 2020 + 12 februari 2020
Den Haag
Inschrijven
12 maart 2020 + 18 maart 2020
Den Haag
Inschrijven

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten

De Horeca Academie op Facebook

Volg Horeca Academie op Facebook